Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Borůvkovo - rybízová bublanina

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 40 min

100 min (60 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 14

14

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 232 kJ /
2 446 kcal
Bílkoviny61,25 g
Tuky95,28 g
Vláknina24,75 g
Cholesterol 1,01 g
Sodík 505 mg
Sůl1,79 g
Sacharidy323,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo rozpustíme a v míse vyšleháme spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem. Potom přidáme vejce, kefír a společně vmícháme do hladké hmoty. Krok 2: Polohrubou, špaldovou a žitnou mouku prosejeme dohromady s kypřícím práškem a solí. Sypkou směs přidáme do těsta a vše důkladně promícháme. Krok 3: Těsto vlijeme na plech o velikosti 35×25 cm vyložený pečícím papírem. Posypeme borůvkami a rybízem a lehce uhladime. Krok 4: Troubu předehřejeme na 200°C. Potom teplotu snížíme a pečeme na 170°C zhruba 40 minut. Po vychladnutí pocukrujeme.

Zveřejněno 22. 8. 2021

Poznámka autorky MiskaM

Ovoce můžeme zvolit podle toho, jaké máme doma.

Recept jsem zvolila tentokrát z časopisu Chvilka v kuchyni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkovo - rybízová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nLkp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkovo - rybízová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nLkp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Coleta: pardon rybíz spletla jsem se. Hned opravím.

Zřejmě špatné foto, já vidím rybíz

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, kefír, mouka polohrubá, mouka špaldová celozrnná, mouka celozrnná žitná, kypřící prášek, sůl, borůvky, rybíz

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu