Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem

Suroviny

6 plátků vepřové pečeně
sůl a pepř
1 cibule
50 g špeku
lžíce oleje
lžička másla
hrnek sušených předem namočených hub
lžíce hladké mouky
asi 300 ml vývaru
Hrnkové knedlíky:
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek mléka
2 rohlíky
2 vejce
lžička soli
nasekaná petrželka nebo pažitka
olej na vymazání hrnečků (3-4 hrnky)

Postup přípravy receptu

  1. Maso přes folii naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji krátce opečeme z obou stran a pak maso vyjmeme a přikryjeme pokličkou. Do výpeku dáme nadrobno nakrájený špek , orestujeme a přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme dozlatova a přidáme scezené houby, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, promícháme a vložíme opečené maso. Dusíme doměkka a nakonec přidáme máslo.

  2. Knedlíky: Do mísy nakrájíme na kostičky 2 rohlíky. V mléce rozšleháme žloutky a sůl, vlijeme na rohlíky a promícháme. Pak přidáme mouku, petrželku nebo pažitku a nakonec sníh z bílků. Promícháme.
    Hrnky dobře vymažeme olejem a naplníme těstem do dvou třetin. Vložíme do hrnce a nalijeme vodu tak, aby sahala do poloviny oušek. Přikryjeme pokličkou a jakmile začne voda vařit, vaříme 30 minut.
    Hotové knedlíky opatrně nožem uvolníme od stěn hrnku a pak vyklopíme, nakrájíme nití.

Komentáře k receptu Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem

K receptu nejsou žádné komentáře.