

Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
Suroviny
- 6 plátků vepřové pečeně
- sůl a pepř
- 1 cibule
- 50 g špeku
- lžíce oleje
- lžička másla
- hrnek sušených předem namočených hub
- lžíce hladké mouky
- asi 300 ml vývaru
- Hrnkové knedlíky:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek mléka
- 2 rohlíky
- 2 vejce
- lžička soli
- nasekaná petrželka nebo pažitka
- olej na vymazání hrnečků (3-4 hrnky)
Postup přípravy receptu
Maso přes folii naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji krátce opečeme z obou stran a pak maso vyjmeme a přikryjeme pokličkou. Do výpeku dáme nadrobno nakrájený špek , orestujeme a přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme dozlatova a přidáme scezené houby, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, promícháme a vložíme opečené maso. Dusíme doměkka a nakonec přidáme máslo.
Knedlíky: Do mísy nakrájíme na kostičky 2 rohlíky. V mléce rozšleháme žloutky a sůl, vlijeme na rohlíky a promícháme. Pak přidáme mouku, petrželku nebo pažitku a nakonec sníh z bílků. Promícháme.
Hrnky dobře vymažeme olejem a naplníme těstem do dvou třetin. Vložíme do hrnce a nalijeme vodu tak, aby sahala do poloviny oušek. Přikryjeme pokličkou a jakmile začne voda vařit, vaříme 30 minut.
Hotové knedlíky opatrně nožem uvolníme od stěn hrnku a pak vyklopíme, nakrájíme nití.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
K receptu nejsou žádné komentáře.