Jemná rybízová bublanina z remosky

Suroviny

200 g polohrubé mouky
1/3 balíčku prášku do pečiva
2 vejce
130 g moučkového cukru
60 g oleje
70 g mléka
trošku citronové kůry nebo pár kapek citronového aroma Dr. Oetker
150 - 200 g odstopkovaného rybízu (může být i mražený)
1/3 - 1/2 balíčku skořicového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a špetičky soli ušleháme pevný sníh a pak po částech zašleháme polovinu odváženého cukru.

  2. Žloutky a zbylý cukr šleháme do bílé pěny, opatrně zašleháme olej a pak mléko střídavě s moukou smíchanou s práškem do pečiva a sníh. Ten zapracujeme zlehka.

  3. Mléka si dáme dle potřeby, těsto nemá být ani moc tuhé, ale ani řídké.

  4. Pečící mísu remosky vyložíme papírem na pečení, i boky do poloviny výšky - z papíru vystřihneme o něco větší kolo než je dno, zmuchláme do koule a pak rozprostřeme - lépe drží.

  5. Rozetřeme těsto, posypeme rybízem který jsme opláchli, nechali okapat a prosypali skořicovým cukrem.

  6. Přiklopíme víkem, zapneme a pečeme orientačně 30-35 minut.

  7. Ke konci hlídáme a zkusíme do středu zapíchnout špejli, těsto se už nesmí lepit.

  8. Pak moučník vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. Místo rybízu můžeme použít i jiné ovoce.
    Remosku mám tu menší o průměru 24 cm s hliníkovou mísou.

Poznámka od kuchařky

Poslední dobou jsem začala používat remosku ve větší míře k pečení moučníků. Ráda se o recepty na moučníky, které se mi celkem podařily, podělím.

Recept mám i na vlastních stránkách http://www.merylas.estranky.cz/clanky/moucniky/pec...

Komentáře k receptu Jemná rybízová bublanina z remosky

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Všem děkuji, jsem ráda, že se recept líbí a snad najde využití:-K

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    je krásná :yes::yes::-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Merylas: Hezký recept hodný vyzkoušení. Trochu se mi nelíbí na Topreceptech logo estranek.cz.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Všem děkuji:-K

    pipre: Jani něco zase vyzkoušej, moučník budeš mít upečený za půlhodinku a taky je remoska oproti troubě úspornější:-)

    zizala: Tu vychytávku znám od své slovenské kamarádky, která je moc šikovná a nejen na vaření:-)

    maiva: Ivi, tak to je škoda, leda pořídit novou. Teď jsou v prodeji i s barevnými úchyty a novinka bez "okýnka". Jsou ještě o něco úspornější a mají lépe propékat středem. Jen by mohly být levnější:-( Jinak nevím, jaký má obsah ta mini, jestli stačí dávku snížit na polovinu.:-K

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Maruško, moc hezký recept pro remosku:yes:. Vím, že maminka v remosce pekla. Tyto zkušenosti s buchtou teda nemám. Nedávno mi remoska odešla, mám jen tu mini. Tak jedině vyzkoušet minidávku:-D Rybíz taky není, ale v mražáku nějaké meruňky jsou:-p+:yes::yes:Máš ji krásně nadýchanou:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Zajímavá vychytávka s tím papírem :yes::yes: Vyzkouším brzy. A bublaninka moc pěkná :-p

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Hezký moučník. Asi remosku také znovu zprovozním ikdyž mám i el. troubu, ale v remosce se mi peklo velmi dobře, zvlášť moučníky. Mimochodem, mám stejně velkou, jako ty :-):yes:+4

    Odpovědět

Tématické fráze: bublanina v remosce moucniky z remosky moučníky s rybízem moučník z remosky rybízová bublanina buchta s červeným rybízem jemna bublanina rybizova buchta z remosky rybízová buchta do remosky recepty na moučníky do remosky recept na bublaninu v remosce buchtami s rybizem peceni bublaniny v k remosce rybízová buchta v remosce moucnik s rybizem moučníky do remosky s recepty rybízová bublanina v remosce mini remoska remoska mini vyuziti remosky