

Jemná rybízová bublanina z remosky
Suroviny
- 200 g polohrubé mouky
- 1/3 balíčku prášku do pečiva
- 2 vejce
- 130 g moučkového cukru
- 60 g oleje
- 70 g mléka
- trošku citronové kůry nebo pár kapek citronového aroma Dr. Oetker
- 150 - 200 g odstopkovaného rybízu (může být i mražený)
- 1/3 - 1/2 balíčku skořicového cukru
Postup přípravy receptu
Z bílků a špetičky soli ušleháme pevný sníh a pak po částech zašleháme polovinu odváženého cukru.
Žloutky a zbylý cukr šleháme do bílé pěny, opatrně zašleháme olej a pak mléko střídavě s moukou smíchanou s práškem do pečiva a sníh. Ten zapracujeme zlehka.
Mléka si dáme dle potřeby, těsto nemá být ani moc tuhé, ale ani řídké.
Pečící mísu remosky vyložíme papírem na pečení, i boky do poloviny výšky - z papíru vystřihneme o něco větší kolo než je dno, zmuchláme do koule a pak rozprostřeme - lépe drží.
Rozetřeme těsto, posypeme rybízem který jsme opláchli, nechali okapat a prosypali skořicovým cukrem.
Přiklopíme víkem, zapneme a pečeme orientačně 30-35 minut.
Ke konci hlídáme a zkusíme do středu zapíchnout špejli, těsto se už nesmí lepit.
Pak moučník vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. Místo rybízu můžeme použít i jiné ovoce.
Remosku mám tu menší o průměru 24 cm s hliníkovou mísou.
Poznámka od kuchařky
Poslední dobou jsem začala používat remosku ve větší míře k pečení moučníků. Ráda se o recepty na moučníky, které se mi celkem podařily, podělím.
Recept mám i na vlastních stránkách http://www.merylas.estranky.cz/clanky/moucniky/pec...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jemná rybízová bublanina z remosky
-
Všem děkuji, jsem ráda, že se recept líbí a snad najde využití
-
-
je krásná
-
Merylas: Hezký recept hodný vyzkoušení. Trochu se mi nelíbí na Topreceptech logo estranek.cz.
-
Všem děkuji
pipre: Jani něco zase vyzkoušej, moučník budeš mít upečený za půlhodinku a taky je remoska oproti troubě úspornější
zizala: Tu vychytávku znám od své slovenské kamarádky, která je moc šikovná a nejen na vaření
maiva: Ivi, tak to je škoda, leda pořídit novou. Teď jsou v prodeji i s barevnými úchyty a novinka bez "okýnka". Jsou ještě o něco úspornější a mají lépe propékat středem. Jen by mohly být levnějšíJinak nevím, jaký má obsah ta mini, jestli stačí dávku snížit na polovinu.
-
Maruško, moc hezký recept pro remosku
. Vím, že maminka v remosce pekla. Tyto zkušenosti s buchtou teda nemám. Nedávno mi remoska odešla, mám jen tu mini. Tak jedině vyzkoušet minidávku
Rybíz taky není, ale v mražáku nějaké meruňky jsou
+
Máš ji krásně nadýchanou
-
Zajímavá vychytávka s tím papírem
Vyzkouším brzy. A bublaninka moc pěkná
-
Hezký moučník. Asi remosku také znovu zprovozním ikdyž mám i el. troubu, ale v remosce se mi peklo velmi dobře, zvlášť moučníky. Mimochodem, mám stejně velkou, jako ty
+4