Ferrero rocher
Roláda Ferrero Rocher je delikátní dezert, který spojuje jemnou chuť čokolády, oříšků a krému v neodolatelném spojení. Tento recept na roládu je inspirovaný známou značkou oříškových čokolád, které jsou skvostně rozptýleny mezi vrstvami nadýchaného těsta a hladkého čokoládového krému.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 042 kJ / 6 941 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 129,32 g |
Tuky | 466,85 g |
Vláknina | 43,67 g |
Cholesterol | 1,78 g |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 1,99 g |
Sacharidy | 533,73 g |
Postup přípravy
Čokoládu rozpustíme nad párou. Oddělné bílky od žloutků vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme prosáté kakao a Gustin, poté rozpuštěnou čokoládu a 2 lžíce horké vody. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Nejprve přidáme 2 lžíce sněhu, aby směs zřídla, poté jemně vmícháme zbytek. Krok 3: Směs rozetřeme na plech vystlaným pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 12 minut. Krok 4: Piškot po upečení přikryjeme dalším pečicím papírem nebo vlhkou utěrkou, srolujeme a necháme vychladnout. Krok 5: Krém:
Vyšleháme mascarpone s Nutellou, poté vmícháme pražené drcené lískové ořechy. Krok 6: Po vychladnutí piškot rozbalíme, pomažeme krémem a srolujeme. Při odvíjení může roláda prasknout, ale při natírání krémem a polevou nebude nic vidět. Krok 7: Poleva:
Čokoládu a máslo rozpustíme v páře. Roládu položíme na mřížku nebo na pečicí papír a potřeme polevou. Posypeme drcenými lískovými oříšky a dáme zchladit do lednice.
Zveřejněno 8. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ferrero rocher
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R2GO
Moje poznámka
Ferrero rocher
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R2GO
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 12 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 16 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 20 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 1 hodinou
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 1 hodinou
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 14 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 16 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 16 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 17 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 17 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
sůl,
kakao,
gustin,
čokoláda 50%,
voda,
mascarpone,
nutella,
ořechy lískové,
čokoláda tmavá,
máslo,
ořechy lískové
Komentáře (2)