Šimlena s halečkami (studená povidlová omáčka)
Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Energie | 2 743 kJ / 655 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,01 g |
Tuky | 6,60 g |
Vláknina | 9,64 g |
Cholesterol | 24 mg |
Sodík | 176 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 125,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to taková studená letní omáčka ze Slezska. My jsme ji měli doma docela často. Taky se k ní vařily kynuté neplněné knedlíky. Když nebyl čas, tak se jen přikusovala vánočka. Taky jsme ji ji měli jako jeden z vánočních chodů, ale to už byla vylepšená rozinkami, ořechy a byla vařená.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 4. 2017 19:50
7. 3. 2016 17:38
7. 3. 2016 15:55
6. 3. 2016 13:52
Šimlena s halečkami, ale povidlovou omáčku máme moc rádi
6. 3. 2016 13:03
yanull: díky za příspěvek, moc mě potěšil, a všem vám děkuji za milé komentáře
6. 3. 2016 04:34
„Halečky", klobásy s černou máčkou, zelí a kobzole, toť národní pokrm Slezáků. Halečky, dále od hranic v Prusku „kluśky" zvané, přikusují se k většině jídel. Ječné halečky jsou daleko oblíbenější než ze žitné mouky. Halečky mohou se nadíti slívami, třešněmi, jablky, hruškami, podle čehož dostávají jména; též se jen omastí a pak jedí.
5. 3. 2016 21:29
5. 3. 2016 16:52
5. 3. 2016 16:15
5. 3. 2016 16:05
5. 3. 2016 14:57
5. 3. 2016 14:44
5. 3. 2016 14:26
5. 3. 2016 14:20
A název se mi taky moc líbí, slyším to poprvé...holt rozená Středočeška, no..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 9 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 10 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 13 minutami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 53 minutami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 1 hodinou
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 2 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 2 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 2 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 3 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 5 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Víte, co je šimlena s halečkami? Studená omáčka z povidel a mléka, podávaná s noky nebo chlupatými knedlíky
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: vánoční povidlová omáčka slezská černá omáčka povidlova omacka s orechy černé halečky švestkova omáčka šimlena vanoční šimlená kynute knedliky šimlena cerna omacka vanoce lidovy název šimlrna slezská černá sladká omáčka - recept studená švestková omáčka recept příprava vánoční povidlové omáčky sladka omačka šimlena vánoční omáčka za studena povidlova omacka sladká povidlova vanocni omáčka vánoční povidlova černá omáčka sladká povidlova omáčka omacky k zebrum studená omáčka z povidel mléka
Suroviny: mléko, povidla švestková, cukr, perník strouhaný, brambory, mouka hrubá, sůl
Šimlena s halečkami (studená povidlová omáčka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RJMO
14 názorů