Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 997 kJ / 5 019 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,74 g |
| Tuky | 248,71 g |
| Vláknina | 19,16 g |
| Cholesterol | 902 mg |
| Sodík | 408 mg |
| Sůl | 0,99 g |
| Sacharidy | 577,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme mléko s cukrem a přidáme droždí. Necháme cca 10 minut vzejít kvásek.
Krok 2: Až bude kvásek hotový, přidáme mléko a žloutky a promícháme. Nejlépe v robotu, ale můžeme i ručně.
Krok 3: Postupně do tekuté směsi přidáváme mouku smíchanou se solí a necháme těsto pořádně promíchat. Pokud se těsto hodně lepí, přidáme trochu mouky.
Krok 4: Vypracované těsto necháme cca 45 minut vykynout. V průběhu kynutí těsto ještě jednou lehce propracujeme.
Krok 5: Zatím, co těsto kyne, přípravíme pudink. Při přípravě pudink neustále mícháme, aby se neudělaly hrudky. Když pudink zhoustne, zamícháme do něj rozinky a necháme ho vychladnout. Občas ho promícháme, ať moc neztuhne a nevytvoří se škraloup.
Krok 6: Když těsto vykyne, dáme ho na vál poprášený hladkou moukou a propracujeme. Těsto rozdělíme na dvě části. Těsto vyválíme tak, aby nebylo moc tenké. Na plochu poté natřeme pudink. Od širší části těsto srolujeme do závinu. Pak nakrájíme, nejlepší je použít nit a krájet těsto jako knedlíky.
Krok 7: Poté šneky skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháváme rozestup, aby se pak neslepily.
Krok 8: Troubu vyhřejeme na 190 °C a šneky pečeme 15-20 minut.
Zveřejněno 15. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pudinkové šneky s rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YoGK
Moje poznámka
Pudinkové šneky s rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YoGK
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 4 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 12 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 13 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 15 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 15 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 18 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 18 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 19 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 19 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 19 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
sůl,
droždí,
mléko,
olej,
žloutek,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr,
rum,
rozinky
Komentáře (4)