Dýňové rizoto s himalájskou solí

Suroviny 1 porce

60 g rýže
250 ml vývaru
150 g dýně
60 g mozzarelly light
30 g cibule
3 ml libovolného zdravého oleje
himalájská sůl
pepř
Nutriční hodnoty - 1 porce :
energetická hodnota - 504 kcal
bílkoviny - 25 g
sacharidy - 73 g
tuky - 11 g
vláknina - 5,5 g

Postup přípravy receptu

  1. Dýni nakrájíme na kostičky a dáme na plech vyložený pečícím papírem do trouby na 200°C 30-35 minut. Část upečené dýně odložíme stranou, zbytek rozmixujeme.

  2. Na lžičce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži, zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a necháme vařit cca 15 minut, než rýže vsákne všechnu vodu. Pokud by jste ji měli ještě tvrdou, přidejte buď další vývar nebo vodu.

  3. Vmícháme dýňové pyré a kostičky, mozarellu nastrouháme a vmícháme do rizota.

Poznámka od kuchařky

Tento, ale i mnohé další recepty naleznete na stránkách http://www.ragefitness.cz

Komentáře k receptu Dýňové rizoto s himalájskou solí

  • RageFitness.cz RageFitness.cz(autor receptu)

    Adéla : Jeva to je hrubé pochybení, hnedka jsem to opravil, děkuji za upozornění, vegani dokáží být pěkně ostří.

    Odpovědět

  • Adéla Adéla (neregistrovaný)

    Docela mě udivuje, že tento recept je pod štítkem "veganské recepty" , když v surovinách autor uvádí mozzarellu light, která veganská teda rozhodně není. :no:

    Odpovědět

Tématické fráze: veganske rizoto dýňové řízky veganské rizoto recept top recepty dýňové řízky rizoto pro vegany pečené dýňové rizoto dyňove rizoto s pstruh dýňové rizoto dynove recepty-vegan dynové rizoto top recepty dýňové rizoto pro vegany dýňové rizoto s bulgurem veganské dýňové recepty risoto vegan dýňové rizoto do trouby dynove řízky vegan dýnové rizoto vegan rizoto s dynovym pyre dýňové rizoto veganske vegan dýňové rizoto recept