Jemné a nadýchané lívance
Lívance jsou oblíbeným jídlem nejen dětí. Nadýchané placky můžeme dozdobit vším, co máme rádi a zároveň zkusit i netradiční zahraniční inspiraci v podobě křupavé slaniny a javorového sirupu. Co vy na to? Vyzkoušejte!
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 400 kJ / 2 964 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,96 g |
Tuky | 89,87 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 557 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 10,17 g |
Sacharidy | 434,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy nalijeme mléko, přidáme mouku, cukr, sůl, vajíčka, olej, prášek do pečiva a jedou sodu. Vše důkladně vymícháme metličkou.
Krok 2: Těsto necháme alespoň půl hodiny odpočinout.
Krok 3: Lívance smažíme na troše oleje dozlatova.
Krok 4: Podáváme s medem, s cukrem a skořicí nebo s povidly, tvarohem a smetanou.
Zveřejněno 6. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemné a nadýchané lívance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mlBA
Moje poznámka
Jemné a nadýchané lívance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mlBA
Nejnovější recepty
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 9 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 9 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 9 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 10 hodinami
Grilované masovo-zeleninové špízy s bouchaným bramborem
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 4 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 5 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 6 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 7 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 8 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 8 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 10 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 10 hodinami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 10 hodinami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 11 hodinami
Suroviny:
mléko,
mouka hladká,
cukr,
sůl,
vejce,
prášek do pečiva,
olej,
soda jedlá
Komentáře (2)