Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 478 kJ / 3 938 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,00 g |
Tuky | 24,27 g |
Vláknina | 251,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 623 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 745,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vajíčka na louhování čaje dáme koření.
Všechnu zeleninu očistíme a z jablek vykrájíme jádřince. Krok 2: Poté vše nakrájíme na drobnější kusy, dáme do velkého hrnce, přidáme koření a trochu vody. Krok 3: Pod pokličkou dusíme slabým varem a za občasného promíchání 30 minut.
Po uvaření z hrnce vyndáme koření a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 4: Pak propasírujeme přes jemné síto do širokého kastrolu a silnějším varem odpaříme část tekutiny.
Často zamícháme aby se houstnoucí šťáva nepřichytila. Krok 5: Po zredukování na požadovanou hustotu horkou šťávu nalijeme do čistých sklenic, okraje otřeme a zavíčkujeme.
Sterilujeme 20 minut při 85 °C. Krok 6: Po naředění můžeme šťávu použít k pití.
Jinak je vhodná jako základ pro omáčku, polévku nebo pod maso.
Všechnu zeleninu očistíme a z jablek vykrájíme jádřince. Krok 2: Poté vše nakrájíme na drobnější kusy, dáme do velkého hrnce, přidáme koření a trochu vody. Krok 3: Pod pokličkou dusíme slabým varem a za občasného promíchání 30 minut.
Po uvaření z hrnce vyndáme koření a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 4: Pak propasírujeme přes jemné síto do širokého kastrolu a silnějším varem odpaříme část tekutiny.
Často zamícháme aby se houstnoucí šťáva nepřichytila. Krok 5: Po zredukování na požadovanou hustotu horkou šťávu nalijeme do čistých sklenic, okraje otřeme a zavíčkujeme.
Sterilujeme 20 minut při 85 °C. Krok 6: Po naředění můžeme šťávu použít k pití.
Jinak je vhodná jako základ pro omáčku, polévku nebo pod maso.
Zveřejněno 19. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatová šťáva k uskladnění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZRVp
Moje poznámka
Rajčatová šťáva k uskladnění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZRVp
Nejnovější recepty
Hrušková marmeláda
Přidáno před 4 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
rybarka007 před 17 minutami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 36 minutami
Rajská omáčka
Jirka6363 před 49 minutami
Drobenka na koláč
david.kroupa před 1 hodinou
Broskvové čatní
RadkaR před 3 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
demska26 před 3 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Zdena.t před 4 hodinami
Falešný španělský ptáček
Kattyy před 5 hodinami
Suroviny:
rajče,
jablko,
cibule,
celer řapíkatý,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
skořice celá
Komentáře (5)
Rajčat míváme hodně díky kamarádovi,který nás každý rok poctivě zásobí(rajčata,papriky,cukety)