Osso buco s rajčatovou šťávou

anicka123 Kuchařka: anicka123

Doba přípravy: 2 hodiny 2 porce Hovězí maso 9 názorů

Suroviny

2 ks „osso buco“ - telecí kližka s morkovou kostí
mletý pepř
sůl
hladká mouka
1 velká cibule
50 g másla
2 lžíce olivového oleje
300 ml drcených rajčat
1/4 l bílého vína
1/4 l hovězího vývaru
Na gremolatu :
svazek plocholisté petrželky
kůra z jednoho citronu
2 stroužky česneku
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Porce masa po obvodu nasekáme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

  2. Na oleji maso osmahneme dozlatova z obou stran a přendáme do pekáčku s vyšším okrajem. Na 2 porce jsem použila formu na lasagne.

  3. Do výpeku po mase vložíme máslo. Na kostičky nakrájenou cibulku na něm pozvolna osmahneme do sklovita, šťávu opepříme, podlijeme vínem, necháme odpařit a poté přidáme rajčata a vývar.

  4. Tímto rajčatovým rozvarem zalijeme maso, přiklopíme a při 170 °C pečeme 1,5−2 hodiny.

  5. Petrželku a česnek nasekáme najemno a spolu s citronovou kůrou vložíme k měkkému masu a ještě 5 minut propečeme.

Poznámka

Recept je podle ,,Kluků v akci ". Měla jsem mladé vyzrálé maso z farmy (stáří kusu 14 měsíců), pekla jsem téměř 2 hodiny včetně závěrečné gremolaty.

Jako přílohu jsem zvolila brambory, šťáva je díky morku v kosti hodně vydatná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 154 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Osso buco s rajčatovou šťávou

Tématické fráze: osso buco osso buco kluci v akci ossobuco recepty osso buco recept teleci osso buco polenta telecí ossobuco steak recept na ossobuco telecí osso buco recept steak s morkovou kostí recept telecí osso buco telecí osso buco videorecept ossobuco videorecept steak osso bucco recept na telecí ossobuco ossobuco recept ossobuco s rajčaty vyzrale hovezi maso osso buco recept na ossobuco videorecept hovězí steak ossobuco