Krkovice pečená v rajčatové šťávě

mika59 Kuchařka: mika59

Vepřové maso 4 názory

Suroviny

3 hrubší plátky krkovice
3 cibule
1/2 l 100% rajčatové šťávy
150 ml smetany
3 stroužky utřeného česneku
lžička sušené bazalky
lžička sušeného libečku
lžička cukru
sůl
mletý kmín
pepř
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet. Mezitím smícháme rajčatovou šťávu s polovinou smetany, cukrem, česnekem a bylinkami.

  2. Cibuli nakrájíme na větší kousky a polovinu dáme do pekáčku. Položíme maso na polovinu cibule. Zalijeme ochucenou šťávou a posypeme zbylou cibulí. Pekáček přikryjeme, dáme do vyhřáté trouby na 180 st. a 30 minut si toho nevšímáme.

  3. Poté pekáč odkryjeme a pečeme do úplného změknutí masa. Před koncem dolijeme zbytek smetany na zjemnění. Omáčka pěkně zhoustne. Podáváme s rýži, knedlíkem nebo těstovinami

Poznámka

Ve finále je to vlastně maso v rajčatové omáčce, bez zahuštění a z jednoho hrnce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 437 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovice pečená v rajčatové šťávě

Tématické fráze: krkovice na rajčatech pečená krkovice krkovice na štávě pečená krkovice s těstovinami krkovice rajcata recepty na krkovičku krkovička recepty pecena krkovicka recepty z krkovice krkovice recepty krkovice s rajčaty krkovice pečená v rajčatové omáčce pečená krkovice s omáčkou dušená krkovice s rajčaty krkovička v rajcatove marinade krkovice pečená rajčata milanska omacka pecena krkovice pečená krkovice s rajčaty krkovicka v rajcatove omacce recept krkovice rajčata

Zapomněl/a jsem heslo