Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 41 203 kJ / 9 848 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,41 g |
Tuky | 462,42 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 2,86 g |
Sodík | 1,59 g |
Sůl | 3,47 g |
Sacharidy | 1 251,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky ušleháme spolu s cukrem a špetkou soli do tuhého sněhu, který drží po vyndání metel "špičky". Postupně všleháme olej a žloutky, nakonec vmícháme mouku smíchanou s kakaem.
Krok 2: Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem (rozměr 25x35 cm) a upečeme v předehřáté troubě - teplota 150-160°C.
Krok 3: Na krém vyšleháme máslo s cukrem a poté po částech všleháme vychladlý bešamel.
Krok 4: Korpus necháme vychladnout, poté odkrojíme pruh 10 cm, aby vznikl čtverec o straně 25 cm, prokrojíme a pokapeme trochou šťávy z kompotu smíchané s trochou rumu. Natřeme vrstvou krému, poklademe jahodami, opět potřeme krémem, přiklopíme vrchním plátem a vše potřeme zbytkem krému, aby se srovnaly případné nerovnosti.
Krok 5: Necháme ztuhnout v lednici alespoň hodinu, poté potáhneme část dortu červenou a část bílou falešnou marcipánovou hmotou a zdobíme vykrájenými kytičkami, které ke korpusu lepíme alkoholem (použila jsem rum) - rychle vyprchá a ozdoby dobře drží.
Zveřejněno 3. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hranatý červenobílý dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnZz
Moje poznámka
Hranatý červenobílý dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnZz
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 39 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 47 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
svatební dorty hranaté,
svatební dort hranatý,
hranatý svatební dort,
hranaté svatební dorty,
červenobílý svatební dort,
dorty recepty,
holčičí dort,
svatební dorty červenobílé,
marcipanovy dort hranaty,
dorty,
hranatý korpus,
marcipánové kulaté holčičí dorty,
dort svatební hranatý,
svatební hranatý dort,
hranaty svatebni dorty,
bešamel do krémů,
obdélníkový dort,
korpus na obdelnikovy dort,
hranatý marcipánový dort,
korpus na hranaty dort
Suroviny:
vejce,
cukr písek,
kakao,
mouka hladká,
olej,
sůl,
máslo,
cukr moučkový,
bešamel,
cukr moučkový,
mléko sušené,
med,
mandlové aroma,
voda,
potravinářské barvivo,
kompot jahodový,
rum
Komentáře (44)
kdyby cokoli, ptej se
aviaris, není čistě bílá - to sušené mléko jí dá spíše nádech slonoviny. Třeba na svatební dort bych ji asi nepoužila, jedině snad s bělobou, ale asi by to stejně nebylo ono