Piškotová roláda s kokosovým krémem a domácí bezinkovou marmeládou
Lehká piškotová roláda potřená nejen pikantním džemem, ale i kokosovým krémem vám zajisté zachutná. V kokosu je obsažena řada minerálních látek a vitamínů pro posílení činnosti mozku. Takže si nejen pochutnáte, ale uděláte něco i pro své zdraví!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 736 kJ / 3 522 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,74 g |
Tuky | 228,34 g |
Vláknina | 29,60 g |
Cholesterol | 1,23 g |
Sodík | 736 mg |
Sůl | 1,74 g |
Sacharidy | 267,18 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotová roláda s kokosovým krémem a domácí bezinkovou marmeládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD6K3
Moje poznámka
Piškotová roláda s kokosovým krémem a domácí bezinkovou marmeládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD6K3
Nejnovější recepty
Kefírové koláčky s tvarohem a povidly
Přidáno před 2 hodinami
Palačinková růže
Přidáno před 10 hodinami
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno 9. 5. 2025 11:41
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno 9. 5. 2025 11:34
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno 9. 5. 2025 11:28
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno 9. 5. 2025 11:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Arabský twister alá KFC
Marcela0123 před 1 hodinou
Bublanina
scorpioon01 před 1 hodinou
Muffiny s lesním ovocem
olonik před 1 hodinou
Buchta - prošívaná deka
Jana292 před 2 hodinami
Pomalu pečená vepřová kýta
martivan před 3 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
IvanaK před 3 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
malirka před 3 hodinami
Bábovka z podmáslí
kyskamaryska před 5 hodinami
Okurkový salát
JakubM před 5 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
kypřící prášek,
marmeláda,
mléko,
pudink kokosový,
kokos strouhaný,
mléko,
cukr,
máslo,
extrakt vanilkový,
rum,
kokos
Komentáře (7)
1,5 kg bobulí bezinek
4 jablka
2 citrony
100 g krupicového cukru
500 g želírovacího cukru
Bobule bezinek opláchneme a dáme do hrnce, přidáme 100 g cukru a uvaříme, když bobulky pustí šťávu vše propasírujeme. Jablka oloupeme a zbavíme jadřince, rozmixujeme a přidáme do šťávy, dále přidáme šťávu ze dvou citronů, celkem potřebujeme na jednu dávku 1 kg této směsi, pokud je málo přidáme ještě jablka. Vsypeme želírovací cukr, promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu, (během vaření sbíráme pěnu) vaříme nejméně 5 minut a počátku varu. Na talířek dáme trošku marmelády a zkontrolujeme zda dobře želíruje. Pokud želíruje málo, přidáme ještě lžičku kyseliny citronové. Horkou marmeládou naplníme sklenice a ihned uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a po 5 minutách obrátíme zpět.
a o recepty na bezinkovou marmeládu bych mohla pěkně poprosit
Děkuji Jana