Rajčatový salát s matjesy
Matjesy jsou typické zejména pro Holandsko, ale i v ČR jsou velmi oblíbenou pochoutkou. Smíchejte tyto solené sledě spolu s čerstvými rajčaty a cibulí ze zahrádky, přidejte tatarku a připravte si tak skvělý osvěžující letní salát.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 389 kJ / 93 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,60 g |
Tuky | 0,53 g |
Vláknina | 7,08 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 17,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata spolu s matjesy nakrájíme na menší kousky. Cibuli můžeme nakrájet na kostičky nebo na měsíčky, jak máme rádi. Všechny tři suroviny dáme do mísy.
Krok 2: Přidáme tatarku nebo majonézu, ochutíme solí a pepřem, popř. kořením, které máme rádi a pořádně spolu promícháme.
Krok 3: Salát podáváme s čerstvým pečivem.
Zveřejněno 7. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatový salát s matjesy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk2q4
Moje poznámka
Rajčatový salát s matjesy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk2q4
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 4 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 16 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 21 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 20 minutami
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
LukasPlesl před 22 minutami
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 2 hodinami
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 3 hodinami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 5 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 13 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 15 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 16 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 16 hodinami
Suroviny:
rajče,
matjes,
cibule,
tatarská omáčka,
sůl,
pepř mletý,
koření
Komentáře (8)