Salát z kysaného zelí s jablkem – snadný a rychlý

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Saláty 7 názorů

Suroviny

500 g kysaného zelí
1 cibule
2 jablka
lák ze zelí
2 lžíce citrónové šťávy
lžíce cukru
sůl
2 lžíce oleje
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí vymačkáme, ale zelnou šťávu zachytíme. Zelí nadrobno pokrájíme, aby se salát dobře jedl. Dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibulku a jablka nastrouhaná na struhadle s velkými oky.

  2. Přidáme citr. šťávu, cukr, špetku soli a olej (dala jsem slunečnicový, ale každý si dá druh oleje podle svého). Vše důkladně promícháme a můžeme podávat, ale lépe je dát do ledničky vychladit a rozležet.

  3. Množství cukru a citr. šťávy je jen orientační, každý si ho přizpůsobí podle chuti a podle kyselosti zelí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Salát z kysaného zelí s jablkem – snadný a rychlý

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Capri: jak jsem si stihla všimnout, přihlásila jste se sem kvůli tomu, abyste sem psala jen negativní komentáře. Nic pozitivního jste sem s sebou nepřinesla. Kritizovat umí každý, jen je to tu na každém, jak se k danému receptu postaví.
    Umíte taky pochválit? Být vámi, zamyslela bych se nad svým chováním, jakým se tu prezentujete. Trocha pokory vůči ostatním by vám nezaškodila.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Při kvalitách některých "takyolivových" olejů, jsem zcela za slunečnicový ! Bohužel produkce olivových olejů je plna šejdířů a
    jejich kvalita je přinejmenším diskutabilní a to se ještě krotím ve výrazech! Skutečný olej s velkým O, jsem měla možnost ochutnat jen párkrát na Korsice.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Capri: Pokud jste měla na mysli olivový olej, tak ten se tedy k typicky české kuchyni příliš nehodí a mohu vás ubezpečit, že tento salát s oliváčem by nebyl dobrý.

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    casino: :-O:-D Ale vždyť já jsem jí vlastně skoro pořád chválila! ;-):-):-D

    Odpovědět

  • casino casino

    MamlajdaD:
    No, to jste jí to ale nandala, že ;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    Capri: Jsem poctěna, taková chytrá dáma, jistě na vyšší úrovni, projevila zájem o můj jednoduchý receptík. (Madam je na Top receptech tři neděle, recept žádný nevložila, a zatím má na kontě jen 8 komentářů, obdivuhodný výkon.) No, ale kdyby jste byla ještě jen o kousíček chytřejší, věděla by jste, že o jídle vychovaný člověk neříká fuj, jako jste napsala vy, a to ani když se mu recept nelíbí! A kdyby jste uměla dobře číst, tak by jste si o oleji v receptu přečetla, že si má každý zvolit takový olej, který mu vyhovuje. :-O Takže váš komentář se dá posuzovat jako osobní útok vůči mně, což dovozujete poznámkou o kvalitě oleje. I kdybych použila ten nejlevnější olej, což neděkám, tak vám do toho přece nic není!! Slušně vychovaný člověk by si něco takového nedovolil:-! Takže váš komentář je vlasně ukazkou vaší nevychovanosti a "úžasné úrovně". Tím komentářem jste o sobě prozradila zcela něco jiného, než jste zamýšlela. :-O;-) Na vaše další komentáře se určitě všichni těšíme! ;-)

    Odpovědět

  • Capri Capri

    Slunečnicový olej, pravděpodobně 30kč/l do salátu?
    Fuj

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo