Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z kysaného zelí s jablkem – snadný a rychlý

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 284 kJ /
546 kcal
Bílkoviny10,18 g
Tuky24,21 g
Vláknina25,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,02 g
Sůl10,00 g
Sacharidy60,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kysané zelí vymačkáme, ale zelnou šťávu zachytíme. Zelí nadrobno pokrájíme, aby se salát dobře jedl. Dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou cibulku a jablka nastrouhaná na struhadle s velkými oky. Krok 2: Přidáme citr. šťávu, cukr, špetku soli a olej (dala jsem slunečnicový, ale každý si dá druh oleje podle svého). Vše důkladně promícháme a můžeme podávat, ale lépe je dát do ledničky vychladit a rozležet. Krok 3: Množství cukru a citr. šťávy je jen orientační, každý si ho přizpůsobí podle chuti a podle kyselosti zelí.

Zveřejněno 6. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z kysaného zelí s jablkem – snadný a rychlý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R3LK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z kysaného zelí s jablkem – snadný a rychlý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R3LK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Capri: jak jsem si stihla všimnout, přihlásila jste se sem kvůli tomu, abyste sem psala jen negativní komentáře. Nic pozitivního jste sem s sebou nepřinesla. Kritizovat umí každý, jen je to tu na každém, jak se k danému receptu postaví.
Umíte taky pochválit? Být vámi, zamyslela bych se nad svým chováním, jakým se tu prezentujete. Trocha pokory vůči ostatním by vám nezaškodila.

Při kvalitách některých "takyolivových" olejů, jsem zcela za slunečnicový ! Bohužel produkce olivových olejů je plna šejdířů a
jejich kvalita je přinejmenším diskutabilní a to se ještě krotím ve výrazech! Skutečný olej s velkým O, jsem měla možnost ochutnat jen párkrát na Korsice.

Capri: Pokud jste měla na mysli olivový olej, tak ten se tedy k typicky české kuchyni příliš nehodí a mohu vás ubezpečit, že tento salát s oliváčem by nebyl dobrý.

casino: :-O:-D Ale vždyť já jsem jí vlastně skoro pořád chválila! ;-):-):-D

MamlajdaD:
No, to jste jí to ale nandala, že ;-)

Capri: Jsem poctěna, taková chytrá dáma, jistě na vyšší úrovni, projevila zájem o můj jednoduchý receptík. (Madam je na Top receptech tři neděle, recept žádný nevložila, a zatím má na kontě jen 8 komentářů, obdivuhodný výkon.) No, ale kdyby jste byla ještě jen o kousíček chytřejší, věděla by jste, že o jídle vychovaný člověk neříká fuj, jako jste napsala vy, a to ani když se mu recept nelíbí! A kdyby jste uměla dobře číst, tak by jste si o oleji v receptu přečetla, že si má každý zvolit takový olej, který mu vyhovuje. :-O Takže váš komentář se dá posuzovat jako osobní útok vůči mně, což dovozujete poznámkou o kvalitě oleje. I kdybych použila ten nejlevnější olej, což neděkám, tak vám do toho přece nic není!! Slušně vychovaný člověk by si něco takového nedovolil:-! Takže váš komentář je vlasně ukazkou vaší nevychovanosti a "úžasné úrovně". Tím komentářem jste o sobě prozradila zcela něco jiného, než jste zamýšlela. :-O;-) Na vaše další komentáře se určitě všichni těšíme! ;-)

Slunečnicový olej, pravděpodobně 30kč/l do salátu?
Fuj

Suroviny:
zelí kysané, cibule, jablko, lák ze zelí, šťáva citronová, cukr, sůl, olej

Přidat fotografie receptu