Piškotová roláda s kokosovým krémem a domácí bezinkovou marmeládou
Lehká piškotová roláda potřená nejen pikantním džemem, ale i kokosovým krémem vám zajisté zachutná. V kokosu je obsažena řada minerálních látek a vitamínů pro posílení činnosti mozku. Takže si nejen pochutnáte, ale uděláte něco i pro své zdraví!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 736 kJ / 3 522 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,74 g |
Tuky | 228,34 g |
Vláknina | 29,60 g |
Cholesterol | 1,23 g |
Sodík | 736 mg |
Sůl | 1,74 g |
Sacharidy | 267,18 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotová roláda s kokosovým krémem a domácí bezinkovou marmeládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD6K3
Moje poznámka
Piškotová roláda s kokosovým krémem a domácí bezinkovou marmeládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD6K3
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 6 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 21 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maková náplň
mismi před 6 minutami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 1 hodinou
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 2 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 2 hodinami
Okurky nakladačky
Luigi před 3 hodinami
Dušená mrkev
Nelca.is.coo1-king před 4 hodinami
Marinované vepřové s mrkví
kometa před 4 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Lucy423 před 5 hodinami
Bublanina
MichalRaby před 5 hodinami
Obyčejné domácí rohlíky
Pechova.veronika84 před 5 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
kypřící prášek,
marmeláda,
mléko,
pudink kokosový,
kokos strouhaný,
mléko,
cukr,
máslo,
extrakt vanilkový,
rum,
kokos
Komentáře (8)
1,5 kg bobulí bezinek
4 jablka
2 citrony
100 g krupicového cukru
500 g želírovacího cukru
Bobule bezinek opláchneme a dáme do hrnce, přidáme 100 g cukru a uvaříme, když bobulky pustí šťávu vše propasírujeme. Jablka oloupeme a zbavíme jadřince, rozmixujeme a přidáme do šťávy, dále přidáme šťávu ze dvou citronů, celkem potřebujeme na jednu dávku 1 kg této směsi, pokud je málo přidáme ještě jablka. Vsypeme želírovací cukr, promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu, (během vaření sbíráme pěnu) vaříme nejméně 5 minut a počátku varu. Na talířek dáme trošku marmelády a zkontrolujeme zda dobře želíruje. Pokud želíruje málo, přidáme ještě lžičku kyseliny citronové. Horkou marmeládou naplníme sklenice a ihned uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a po 5 minutách obrátíme zpět.
a o recepty na bezinkovou marmeládu bych mohla pěkně poprosit
Děkuji Jana