Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekové papriky

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 986 kJ /
953 kcal
Bílkoviny4,10 g
Tuky99,14 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Papriky nejprve zbavíme semeníků a pak opláchneme - potřebujeme, aby byly vlhké i uvnitř. Osolíme je uvnitř i na povrchu. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, pak plátky ze 4 stroužků vložíme do paprik a 1 necháme stranou. Na rozpálenou pánev dáme 1 lžíci sádla a když se rozpustí, vložíme papriky, podlijeme 1 lžící vody a přiklopíme. Krok 2: Papriky v páře změknou a začnou se opékat, odklopené opečeme do světle hnědé barvy z obou stran. Přidáme zbytek sádla, česneku a odstavíme, aby se česnek nespálil, dodělá se jen v horkém sádle.
Podáváme ihned s obyčejným rohlíkem, který namáčíme do úžasného sosíku.

Zveřejněno 20. 7. 2021

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept jsem dostala před více než 35 lety od kamarádky a vždy jsem překvapená, že tuhle dobrotu někdo nezná. Když dělám více paprik, peču je na pekáči v troubě, trvá to trochu déle, ale ta vůně většinou přiláká další jedlíky. Jednoduché, voňavé a moc dobré papriky, chutnaly kupodivu i odpůrcům paprik.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekové papriky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nL74

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česnekové papriky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nL74

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

RadkaRudovska: :-) moc děkuji za milý komentář, krásné fotečky i radu a přeji krásný, pohodový večer :-K

Dnes jsem zkusila z barevných tenkostěnných a veliká delikatesa:-D když už sádlo,tak zkuste tenkou vrstvu na pečivo,tenkou vrstvu hladké horčice ááa česnekové papriky:-D. Ale jen tak taky luxus.:-*

Simona Skolakova: :-) super ale 100 lidí =100 chutí - dej vědět jestly chutnaly i u vás :-K krásný den

Marie Svarcova: tvůj zážitek mne tak nadchl,že je taky vyzkouším;-):yes:

Simona Skolakova: :-)Děkuji za komentář. Je to na dešlší povídání - donesla jsem té kamarádce ze zahrady koš paprik -krásných, velkých (v té době měy název PCR ) tenkostěné , dnes bílé papriky z těch barevných masitých to není dobré. Když jsem už byla u dveří tak ona říká dceři - "doběhni rychle do obchodu pro rohlíky a dáme si k večeři pečené papriky. " Mně to bylo docela divné, že budou jíst pečené papriky s rohlíkem .Druhý den za mnou přišla do práce a přinesla mi na talířku 2 tyhle úžasné česnekové papriky. Vůbec jsem nechápala, že něco tak jednoduchého může být tak dobré. Cestou z práce jsem se zastavila na zahradě, donesla domů plnou tašku paprik a hned jsem je udělala. Vůbec jsem nemohla přestat je jíst a jen jsem litovala, že jsem to neznala už dřív. Naučila jsem je pak spoustu dalších lidí také jako poradkyně Tupperwarw jsem je dělala i na mítinku a pro známé. a vždy se ještě najde někdo překvapený jako já před 35 roky:-K. Omlouvám se ale nedalo mi to, abych ten zážitek aspoň nepopsala.:-K Přeji krásnou dobrou noc, a další dny <3 snad budeou chutnat i vám všem.

Papriky máme rádi,ale toto musím vyzkoušet,je to velmi jednoduché a určitě i dobré.Zatím jsem jen dělala recept od kamarádky,která mi poradila udělat směs nastrouhat nivu,ostravskou klobásku nakrájet na kostičky a vše smíchat,pak naplnit papriky a každou jednotlivou zabalit do alobalu jako bonbon a dát na gril,v zimě do trouby,to je mňamka.Ale i toto musí být dobré,kdo má rád papriky<3<3:yes::-K

Ivana Ch: :-)Děkuji za komentář, i můj manžel je měl moc rád ale já je dělám stále jen si vždy vzpomenu jak by si pochutnal. :-K Přeji krásný zbytek dnešního dne a všechny dny příští.

Znám, taky jsem je dělala, měl je rád hlavně manžel. Co jsme bez taťky tak je nedělám, syn o ně nestojí

Suroviny:
paprika čerstvá bílá, česnek, sádlo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu