Marinovaná pečená paprika

magdalenka Kuchař:

Zeleninová jídla 6 názorů

56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

paprika
česnek
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Papriku omyjeme, osušíme, dáme na suchý plech, pečieme cca 40 minút, kým sa narobia hnedé fľaky, paprika sa nafúkne. Počas pečenia papriky otočíme.

  2. Po upečení papriky zakryjeme, napr. v hrnci pod pokrievkou, alebo na pekáč dám alobal a prikryjem utierkami, necháme spariť.

  3. Ošúpeme, ak sa nám nedarí, necháme tak. Zbavíme jadrincov, polovičky paprík štedro posolíme, pridáme pretlačený cesnak, olej, zľahka premiešame.

  4. Uzavrieme nádobu, dáme do chladničky a snažíme sa pár hodín na papriku nemyslieť, najlepšie do druhého dňa.

Poznámka

Na druhý deň pozveme sympatickú osobu, pripravíme kopec hrianok (topinky), otvoríme biele vínko.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Marinovaná pečená paprika

  • Ivana79 Ivana79

    Ja do tej "marinády" pridávam ešte dve lyžice balzamikového octa a navrchu posypem petrželkou.Je to fakt moooc dobré:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autorka receptu)

    Známi majú korene na Balkáne, pečenú papriku som sa naučila jesť u nich. Robia rôzne variácie, aj s tým octom. Ja ocot nemusím, preto ho neuvádzam.
    Tondo, manžel u nás striehne a ani nemusia vychladnúť, o marinovaní ani reči...;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    hm....asi vyskusam...

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Magdalenko. Prvně podobně opečenou papriku jsem uviděl dělat v sedmdesátých letech v Bulharsku v kempu u turistů - Bulharů. Ti to pekli jen tak na ohništi, kde na kamenech měli plech a na něm papriky opákali ze všech stan. Pak je dali horké do igeliťáku a nechali zapařit a pak sloupli a rozmačkali bez jader s utřeným česnekem se solí jako přílohu nebo jen tak nanesený na ten jejich chleba. Ve Španělsku to opékali přímo nad ohněm a stejně dali zapařit do sáčku, ale pak bez jadřinců, rozřízlé na půl rozložili na plech a pokapali olivovým olejem a zase česnekem se solí a ještě dopekli v troubě. To byla pochoutka stejně jako tvoje. Zkusil jsem to a občas i udělám na chatě. Ale abych si vzpoměl to dát do receptů to mne nenapadlo ŠKODA. Ale je dobře, že někoho ANO. Dík. +bodík.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    No nevím zdali to vydrží do rána.Asi tuhle pěknou papriku ztrestám jěště dnes večer.Vůle ,co se týče jídla se krčí v koutku:-)):yes:
    Tonda - u Papriky přemáhající se

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    I když červené (rajčinové) papriky moc nemám ráda, jsou pro mne sladké, tak tady je používám nejraději. Ještě trochu zakápnu aceto balzamico. Ale dají se samozřejmě použít i jiné papriky. Báječný recept ! :yes::-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo