Česnekové koleno

Suroviny

vepřové koleno
2 paličky česneku
1 polévková lžíce medu
1 polévková lžíce oleje
sůl
voda

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si očistíme česnek, polovinu utřeme (nastrouháme) a druhou polovinu nakrájíme na plátky.

  2. Utřený česnek smícháme s medem a olejem.

  3. Koleno si vykostíme, omyjeme a prošpikujeme nakrájeným česnekem, nešetříme.

  4. Koleno osolíme a ze všech stran potřeme nachystamou medovou marinádou.

  5. Dáme do pekáče, podlejeme vodou.

  6. Zakryjeme a pečeme na 200°C asi 1,5 hodiny. Po dobu pečení přeléváme výpekem.

Poznámka od kuchařky

Kůžička je tmavší, lekla jsem se že je spáleno, ale není, je to díky medu :-).

Chuť je sladce česneková.

Inspirace na včerejších Slavnostech česneku v Buchlovicích.

Komentáře k receptu Česnekové koleno

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pečené koleno pohlreich pohlreich pečené koleno slavnosti česneku buchlovice 2015 česnekové slavnosti buchlovice 2015 česnekové slavnosti - buchlovice 2015 kančí koleno grilované koleno podle pohlreicha česnekové slavnosti buchlovice pečené vepřové koleno pohlreich pečené koleno podle pohlreicha česnekové koleno česnekové slavnosti buchlovice 2018 česnekové slavnosti buchlovice 2013 slavnosti česneku vepřové koleno pohlreich česnek buchlovice 2015 česnekové slavnosti pečené koleno s česnekem buchlovice česnekové slavnosti 2013 kančí kolena