Česnekové koleno

nofrona Kuchařka: nofrona

Vepřové maso 25 názorů

Suroviny

vepřové koleno
2 paličky česneku
1 polévková lžíce medu
1 polévková lžíce oleje
sůl
voda
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si očistíme česnek, polovinu utřeme (nastrouháme) a druhou polovinu nakrájíme na plátky.

  2. Utřený česnek smícháme s medem a olejem.

  3. Koleno si vykostíme, omyjeme a prošpikujeme nakrájeným česnekem, nešetříme.

  4. Koleno osolíme a ze všech stran potřeme nachystamou medovou marinádou.

  5. Dáme do pekáče, podlejeme vodou.

  6. Zakryjeme a pečeme na 200°C asi 1,5 hodiny. Po dobu pečení přeléváme výpekem.

Poznámka

Kůžička je tmavší, lekla jsem se že je spáleno, ale není, je to díky medu :-).

Chuť je sladce česneková.

Inspirace na včerejších Slavnostech česneku v Buchlovicích.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 996 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Česnekové koleno

1 2

Tématické fráze: pečené koleno pohlreich pohlreich pečené koleno slavnosti česneku buchlovice 2015 česnekové slavnosti buchlovice 2015 česnekové slavnosti - buchlovice 2015 kančí koleno grilované koleno podle pohlreicha česnekové slavnosti buchlovice pečené vepřové koleno pohlreich česnekové koleno česnekové slavnosti buchlovice 2018 česnekové slavnosti buchlovice 2013 slavnosti česneku česnek buchlovice 2015 vepřové koleno pohlreich česnekové slavnosti buchlovice česnekové slavnosti 2013 pečené koleno s česnekem kančí kolena grilované koleno pohlreich

Zapomněl/a jsem heslo