Česnekové papriky

Zeleninová jídla Doba přípravy: 25 6 názorů

Zeleninová jídla Doba přípravy: 25 6 názorů

Suroviny 2 porce

4 bílé papriky (2 na porci)
5 stroužků česneku
100 g (2 plné lžíce sádla)
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Papriky nejprve zbavíme semeníků a pak opláchneme - potřebujeme, aby byly vlhké i uvnitř. Osolíme je uvnitř i na povrchu. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, pak plátky ze 4 stroužků vložíme do paprik a 1 necháme stranou. Na rozpálenou pánev dáme 1 lžíci sádla a když se rozpustí, vložíme papriky, podlijeme 1 lžící vody a přiklopíme.

  2. Papriky v páře změknou a začnou se opékat, odklopené opečeme do světle hnědé barvy z obou stran. Přidáme zbytek sádla, česneku a odstavíme, aby se česnek nespálil, dodělá se jen v horkém sádle.
    Podáváme ihned s obyčejným rohlíkem, který namáčíme do úžasného sosíku.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem dostala před více než 35 lety od kamarádky a vždy jsem překvapená, že tuhle dobrotu někdo nezná. Když dělám více paprik, peču je na pekáči v troubě, trvá to trochu déle, ale ta vůně většinou přiláká další jedlíky. Jednoduché, voňavé a moc dobré papriky, chutnaly kupodivu i odpůrcům paprik.

Komentáře k receptu Česnekové papriky

  • Simona Skolakova: :-) super ale 100 lidí =100 chutí - dej vědět jestly chutnaly i u vás :-K krásný den

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Marie Svarcova: tvůj zážitek mne tak nadchl,že je taky vyzkouším;-):yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova: :-)Děkuji za komentář. Je to na dešlší povídání - donesla jsem té kamarádce ze zahrady koš paprik -krásných, velkých (v té době měy název PCR ) tenkostěné , dnes bílé papriky z těch barevných masitých to není dobré. Když jsem už byla u dveří tak ona říká dceři - "doběhni rychle do obchodu pro rohlíky a dáme si k večeři pečené papriky. " Mně to bylo docela divné, že budou jíst pečené papriky s rohlíkem .Druhý den za mnou přišla do práce a přinesla mi na talířku 2 tyhle úžasné česnekové papriky. Vůbec jsem nechápala, že něco tak jednoduchého může být tak dobré. Cestou z práce jsem se zastavila na zahradě, donesla domů plnou tašku paprik a hned jsem je udělala. Vůbec jsem nemohla přestat je jíst a jen jsem litovala, že jsem to neznala už dřív. Naučila jsem je pak spoustu dalších lidí také jako poradkyně Tupperwarw jsem je dělala i na mítinku a pro známé. a vždy se ještě najde někdo překvapený jako já před 35 roky:-K. Omlouvám se ale nedalo mi to, abych ten zážitek aspoň nepopsala.:-K Přeji krásnou dobrou noc, a další dny <3 snad budeou chutnat i vám všem.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Papriky máme rádi,ale toto musím vyzkoušet,je to velmi jednoduché a určitě i dobré.Zatím jsem jen dělala recept od kamarádky,která mi poradila udělat směs nastrouhat nivu,ostravskou klobásku nakrájet na kostičky a vše smíchat,pak naplnit papriky a každou jednotlivou zabalit do alobalu jako bonbon a dát na gril,v zimě do trouby,to je mňamka.Ale i toto musí být dobré,kdo má rád papriky<3<3:yes::-K

    Odpovědět

  • Ivana Ch: :-)Děkuji za komentář, i můj manžel je měl moc rád ale já je dělám stále jen si vždy vzpomenu jak by si pochutnal. :-K Přeji krásný zbytek dnešního dne a všechny dny příští.

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Znám, taky jsem je dělala, měl je rád hlavně manžel. Co jsme bez taťky tak je nedělám, syn o ně nestojí

    Odpovědět