Toastový chléb domácí
Toustový chléb je vlastně polotovar (je ho potřeba opéct) jinak postrádá správnou chuť. Klasický toust chutná čerstvě opečený k snídani nebo s pikantní oblohou a dokřupava zapečený jako rychlé jídlo.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 119 kJ / 2 419 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,75 g |
Tuky | 130,24 g |
Vláknina | 12,18 g |
Cholesterol | 383 mg |
Sodík | 77 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 257,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin zaděláme těsto a necháme asi hodinu kynout.
Krok 2: Těsto rozdělíme na dvě poloviny, každou rozválíme do obdélníku na šířku chlebové formy, srolujeme a oba srolované „válečky“ položíme vedle sebe do máslem vymazané formy. Zakryjeme a necháme opět půl hodiny až hodinu kynout.
Krok 3: Povrch potřeme bílkem a pečeme v předehřáté troubě nejdříve na 180 °C po 15-ti minutách teplotu trouby snížíme na 170 °C. Peče se asi 30-35 minut do bledší zlaté barvičky. Po upečení můžeme ještě potřít tukem (máslo, Hera), ale není to nutné.
Zveřejněno 17. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Toastový chléb domácí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW6k7
Moje poznámka
Toastový chléb domácí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW6k7
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 8 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 13 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 15 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 6 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 8 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 8 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 8 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 9 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 9 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 9 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 11 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 11 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
sůl,
mléko,
kvásek,
droždí,
bílek
Komentáře (4)