Ananas ve vlastní šťávě
Vakuovačka se již zabydlela v našich kuchyních. Můžeme s ní výrazně prodloužit trvanlivost potravin. Když zavakuujeme exotický ananas a zahřejeme ho pod bod varu, získáme ovocnou polokonzervu s výraznější chutí, než má zasyrova. A bez přidaného cukru.
Postup přípravy
Krok 1: Ananas pečlivě omyjeme, očistíme, vykrojíme střed a nakrájíme jedlou část na větší kusy.
Krok 2: Zavakuujeme kousky ananasu do fólie a vložíme na 3 minuty do lázně o teplotě 100 °C, poté necháme dalších cca 15-20 minut v lázni o teplotě 80 °C.
Krok 3: Vyjmeme z lázně a okamžitě zchladíme pod tekoucí vodou. Uchováváme v teplotě kolem 3 °C.
Zveřejněno 29. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ananas ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYPZG
Moje poznámka
Ananas ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYPZG
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 3 hodinami
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 6 hodinami
Salát se smažákem
Přidáno před 7 hodinami
Cizrna s cuketou a rajčaty na cibuli
Přidáno před 8 hodinami
Máslovo-ořechová bábovka
Přidáno před 18 hodinami
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Rajská omáčka
Daniela57 před 2 hodinami
Pyré z dýně hokkaido
Monikama před 2 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 2 hodinami
Křehké řezy s pudinkem a ořechy
hliboka před 2 hodinami
Mrkvový perník s povidly
David Salamánek před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Eiisa před 2 hodinami
Zdravý mrkvovo-jablečný dort
sbezecna před 2 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 3 hodinami
Makový závin hrnkový
titi96 před 4 hodinami
Suroviny:
ananas
Komentáře (4)
Ananasové řezy
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9