Kuřecí zatažené porce

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: tak 70 minut 4-5 porcí Drůbeží maso 15 názorů

Suroviny

tolik porcí kuřecího, kolik máme strávníků
1 pórek
1 rajče
8-10 žampionů
červené curry na posyp porcí
pár lžic oleje
Sosenfix, nebo Solamyl
voda
sůl
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuře si rozporcujeme, nebo koupíme rovnou nějaké připravené kusy, opláchneme, vysušíme a osolíme z obou stran.

  2. Do pekáčku si dáme olej, na něj naskládáme porce kuřete které potřeme olejem ještě z vrchu a posypeme červeným curry, dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C odkryté na 15-20 minut, aby se maso zatáhlo (odtud ten název receptu).

  3. Po této době pekáč vyndáme zalijeme vodou, aby bylo dost šťávy, přikryjeme a znovu strčíme do trouby na dalších 15-20 minut. Mezi tím si nakrájíme pórek na kolečka (bez sytě zeleného kusu ke konci), rajče na kousky a žampiony na plátky bez nožiček (ty dáme třeba do polévky).

  4. Po uplynutí doby na pečení zasypeme smíchanými nakrájenými surovinami a po 15 minutách znovu zalijeme vodou do které nejdříve zamícháme Sosenfix (nebo Solamyl), aby nám šťávu mírně zahustil.

  5. Je-li třeba dosolíme a dáme odkryté dopéct, aby mělo kuřecí dobrou kůžičku. Pak už jen naservírujeme a můžeme ozdobit čerstvým pórkem.

Poznámka

Jídlo jsem podávala s rýží, ale šlo by jako přílohu dát s různě připravenými bramborami. Nám moc chutnalo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuřecí zatažené porce

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    no bodejť by nechutnalo:-D jsou tam samé dobré věci:yes::-D nemám ještě červené kari:-// budu se muset poohlídnout;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hezky šťavnatá bašta:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jana Pá: Janinko, nic si z toho nedělám, na rozdíl od některých jsi chápavá a díky;-):yes:nemáš ani v povaze zbytečně rejpat:-D,
    nakonec splést se může každý´jsme jenom lidé.....

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    :-D Bibi o nic nejde, já to pochopila hned;-), jinak podobné kuřecí kousky dnes peču:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    :-D:-D:-D Sama nad sebou se tu směju, co jsem to napsala:-D Je to Sosenfix, je opraveno a omlouvám se.

    Odpovědět

  • maris maris

    Bibinko, když jsem si přečetla název, první, co mě napadlo bylo, že vám kuře někam zatáhli pidíci;-):-))

    Odpovědět

  • senky senky

    Bibi určitě chybku se Smetafixem opraví;-):-)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie(neregistrovaný)

    SMETAFIX????????? To je ztužovač šlehačky .... na kuře????

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    ... znám FixAmyl - obdoba Solamylu ;-);-);-)

    Odpovědět

  • JanaB1 JanaB1

    Smetafix je ztužovač šlehačky a obsahuje cukr. To jsem nevěděla, že se ztužovačem šlehačky dá zahustit šťáva u pečeného kuřete.:-O

    Odpovědět

  • Zdeněk Zdeněk(neregistrovaný)

    Samozřejmě se ke konci odkryje:-D ale úplně nejdříve se dá zatahnout, aby nevytékala šťávička, potom se peče přiklopené a potom se odklopí :yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Zdeněk: no, většinou se to dělá naopak, peče se zakryté a na konci odkryje

    Odpovědět

  • Zdeněk Zdeněk(neregistrovaný)

    Každému je jasné, že dá kuře do rozpálené trouby zatahnout, a potom přiklopí, toto už snad ani není možné

    Odpovědět

  • Marta Marta(neregistrovaná)

    Stačí přidat fotku k pečenému kuřeti po milionté :no::-(( a do komentářů připsat červené curry :no::-//

    Odpovědět

Tématické fráze: sosenfix porce z kuřete co je smetafix co obsahuje smetafix fixamyl recepty ztužovač šlehačky smetafix