Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborná domácí pizza

Připravit těsto na pizzu je velmi jednoduché. Potřebujeme jen několik surovin a po vykynutí a rozválení ho můžeme potřít a obložit podle vlastní chuti. Skvělá je například s rajčatovým základem a sýrem.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

robgamer1972

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 543 kJ /
608 kcal
Bílkoviny15,00 g
Tuky18,16 g
Vláknina4,24 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,20 g
Sůl8,00 g
Sacharidy93,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do středně velké nádoby nasypeme mouku. Krok 2: Do 60 ml vody rozdrobíme droždí a přidáme cukr krystal. Rozmícháme. Krok 3: Počkáme zhruba 15 minut a kvásek nalijeme k mouce. Poté přilijeme olivový olej. Krok 4: Těsto zaděláme kuchyňským robotem nebo rukou. Lepší je těsto promíchat (trvá to asi 1 minutu) a
potom začít zadělávat. Když se těsto přestane lepit, necháme ho na teplém místě vykynout (minimálně 45 minut). Krok 5: Po vykynutí těsta ho rozválíme do tvaru pizzy a přendáme opatrně na plech. Na těsto přidáme libovolné ingredience. Krok 6: Troubu rozehřejeme na co nejvíce stupňů z obou směrů a upečeme.

TIP: Co dát na pizzu

Zveřejněno 7. 12. 2023

Poznámka autora robgamer1972

Já jsem dal na pizzu kečup, strouhaný sýr ementál, salám, šunku, kukuřici, olivy a potřel jsem ji rozmíchaným vajíčkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborná domácí pizza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxlMk

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborná domácí pizza

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxlMk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, droždí, sůl, cukr krystal, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu