Kynutá pizza
Kdo by neznal italskou klasiku v podobě kulaté křupavé, ale vláčné placky s bohatým zdobení z toho, co máte rádi? Pizza u nás našla své jisté místo na stolech, ať už jako rychlá večeře nebo třeba občerstvení na oslavy.
Suroviny pro 5 kusů
5kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 547 kJ / 2 521 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,30 g |
Tuky | 43,77 g |
Vláknina | 21,36 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 445,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z trochy vody, lžíce mouky, celého droždí a trošky krystalového cukru připravíme kvásek, který necháme vykynout asi 20 minut.
Krok 2: Do větší mísy nachystáme hladkou mouku se solí a následně přidáme vykynutý kvásek.
Poté přidáme olivový olej a postupným přiléváním vlažné vody zpracujeme v hladké těsto Krok 3: Těsto přikryjeme a v teple necháme kynout asi 45 minut. Těsto na pizzu musí pořádně nakynout. Krok 4: Nakynuté těsto přendáme na vál a rozdělíme jej na asi 5 stejných bochánků.
Každý z bochánků vyválíme na pořádně pomoučeném vále v kulatý základ na pizzu. Krok 5: Takto připravené těsto dozdobíme vším, co máme rádi na pizze - protlak, koření, sýr, šunka, zelenina, vejce,...
Pečeme v předehřáté troubě, asi 17 minut na nejvyšší možnou teplotu.
Poté přidáme olivový olej a postupným přiléváním vlažné vody zpracujeme v hladké těsto Krok 3: Těsto přikryjeme a v teple necháme kynout asi 45 minut. Těsto na pizzu musí pořádně nakynout. Krok 4: Nakynuté těsto přendáme na vál a rozdělíme jej na asi 5 stejných bochánků.
Každý z bochánků vyválíme na pořádně pomoučeném vále v kulatý základ na pizzu. Krok 5: Takto připravené těsto dozdobíme vším, co máme rádi na pizze - protlak, koření, sýr, šunka, zelenina, vejce,...
Pečeme v předehřáté troubě, asi 17 minut na nejvyšší možnou teplotu.
Zveřejněno 16. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynutá pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yJA
Moje poznámka
Kynutá pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yJA
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 17 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno 19. 6. 2025 09:27
Slávky na asijský způsob
Přidáno 19. 6. 2025 09:00
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá buchta s povidly
Hubenoura před 1 hodinou
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 1 hodinou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 5 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 12 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 13 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 14 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 14 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 15 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 16 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 19 hodinami
Tématické fráze:
kynutá pizza,
pica recept,
picca,
picca od ládi hrušky,
pizza kynutá,
domácí kynutá pizza,
kynuté těsto na pizzu,
picca recept,
recepty pica,
recept na kynutou pizzu,
recep na pizzu,
recepty ládi hrušky picca,
pica recepty,
pizza bez kynutí,
kynuta pizza recept,
pizza z kynutého těsta,
italska pica,
kynutá pica,
pizza recepty kynuta,
kynutá piza
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
sůl,
cukr krystal,
droždí,
olej olivový,
protlak rajčatový,
koření pizza,
sýr,
šunka,
Komentáře (32)
Pokud date syr na napln, vytvori vam "poklicku" a testo bude pod naplni uvarene.Pecte kratsi dobu v maximalne vyhrate troube.Idealne pouzijte mozzarellu, pokud ji nemate, tak jiny vysokotucny syr.