Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelové dortíčky

Karamelové dortíčky ozvláštní váš sváteční stůl o novou, karamelovou příchuť. Na talíři s ostatním pečivem vypadají opravdu impozantně a každý host bude chtít tu dobrotu ochutnat..

Hodnocení receptu je 4,7 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Středně náročný

Doba přípravy 38 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 8 min

38 min (30 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 268 kJ /
4 366 kcal
Bílkoviny27,82 g
Tuky335,81 g
Vláknina5,70 g
Cholesterol 1,42 g
Sodík 41 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy305,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme alespoň 2 hodiny na chladném místě odpočinout. Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu vyhřejeme na 180 °C. Krok 3: Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme kolečka. Klademe na připravený plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C cca 8 minut. Krok 4: Upečená kolečka slepujeme krémem, poléváme karamelovou polevou a zdobíme dle vlastní fantazie. Krok 5: Krém: Vymícháme máslo, přidáme karamelové Salko a dobře našleháme. Závěrem přidáme trochu rumu. Krok 6: Poleva: elastickou polevu opatrně rozpustíme ve vodní lázní s kouskem tuku.

TIP: Na dozdobení se budou hodit karamelové vlasy

Zveřejněno 7. 11. 2020

Poznámka autorky Bahula

Nemáme-li karamelové Salko, den předem si obyčejné uzavřené Salko 2 hodiny ve vodě povaříme.

Inspirace: tortyodmamy.sk

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelové dortíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3M6p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelové dortíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3M6p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Bahula: děkuji :-) těsto vypadá luxusně, krásně vláčné...
Ale včera se mi nepovedlo na košíčky, nechtělo se spojit, tak jsem dala vajíčko a jsou super..... ale možná mi zlobí váha, protože i kokosové do strojku bylo tuhé a musela jsem imoprovizovat, ale nakonec vše dobře dopadlo. :-)

Suri111: Nic se neděje. Ať se dílo daří :-K

Bahula: bezva takže špičkou krém po zaschnutí... už si rozumíme, omlovám se... a děkuji za trpělivost....:-K

Suri111: Do mokrého zdobím pokud nedávám krém. Ano krém je karamelový, stejný jakým je slepený dortíček.

Bahula: děkuji za tip. s krémem pod ořech také vyzkouším.... pravda, že občas odpadl. jinak s polevou vám rozumím... šlo mi jen o ten bobeček nahoře, zda je vytvořen z vnitřního krému, dle fotek to tak vypadá a zkusím tedy zdobit rovnou do mokrého. :-)

Suri111: Polévám a hned na mokré zdobím. Tady až poleva zaschla dám špičkou krém a zdobím. Pokud dávám na nějaké cukroví ořech, tak dávám špičkou krém a na něj ořech. Lépe to drží :-K

Bahula: Děkuji moc za rychlou odpověď, rozumím dělám stejně, jde mi o závěrečné zdobení co přijde až na tu polevu. tam máte bobík z vnitřního krému a sypání. Když zdobím ořechem, dala bych ještě do mokrého, aby držel, ale u krému nevím co by to udělalo.... krém by měl teoreticky na té polevě držet i po zaschnutí a sypání se uchytí v tom krému. navíc pokud je poleva elastická, předpokládám že maličko lepí stále...

Suri111: Já nejprve slepuji, dám do chladna ztuhnout krém a pak polévám. Za jedno kolečko držím a druhý namáčím do polevy. Takto se mi to dělá lépe, že nemám celé prsty od polevy. Každý má své fígle :-) . Ale pokud vám vyhovuje nejdříve polít půlku koleček a pak slepovat, není problém :-K

Zdravím, chtěla bych vyzkoušet, dortíky vypadají úžasně <3 . Objednala jsem si elastickou polevu karamel, budu s ní dělat poprvé, závěrečné zdobení krémem se tvoří až po zaschnutí polevy nebo se pracuje rychle ještě před... děkuju.

Upečeno, jen jsem vyráběla jinou polevu a plnila slaným karamelem. Moc dobré :-)

Michaela805: Ano, pudink v prášku :-K

Zkoušel jste někdo tyto dortíky se slaným karamelem? Děkuji

Michaela805: pouze prášek :-K

Michaela805: autorka sa určite ozve, ale evidentne ide o puding v prášku do cesta - nevariť.

Dobrý den, dává se tam uvařený puding klasicky v mléce nebo 3 sáčky karamelového pudingu prášku? :-(

Suroviny:
mouka hladká, pudink karamelový, cukr moučkový, žloutek, máslo, máslo, salko karamelové, rum, poleva karamelová, tuk 100%

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu