Išelská kolečka - nej!
Išelská kolečka jsou jedním z tradičních druhů cukroví, které nesmí na Vánoce chybět. Vykrájená kolečka slepujeme meruňkovým džemem a sladkou oříškovou náplní s přídavkem rumu. Korunou je pak čokoládová poleva a půlka vlašského ořechu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 355 kJ / 4 387 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,47 g |
Tuky | 244,39 g |
Vláknina | 27,75 g |
Cholesterol | 859 mg |
Sodík | 44 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 444,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme všechny suroviny na těsto a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a uložíme na noc do chladničky.
Krok 2: Z odpočinutého těsta vyválíme plát silný asi 5 mm. Vykrajujeme z něj kolečka, která přenášíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 8 minut.
Krok 3: Smícháme všechny ingredience na náplň a třeme je, dokud se nespojí. Jedno kolečko vždy natřeme krémem, druhé marmeládou a slepíme je.
Krok 4: Čokoládu rozehřejeme s máslem, poléváme jí dortíčky a zdobíme půlkami ořechů.
Zveřejněno 2. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Išelská kolečka - nej!
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31yj4
Moje poznámka
Išelská kolečka - nej!
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31yj4
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 8 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 18 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 23 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 23 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí větrníky
Nanina před 7 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 8 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 9 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 9 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 9 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 9 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 10 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 10 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 11 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 11 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
kakao,
ořechy vlašské,
kůra citronová,
skořice mletá,
žloutek,
džem meruňkový,
cukr moučkový,
rum,
cukr vanilkový,
ořechy lískové mleté,
máslo,
žloutek,
ořechy vlašské,
čokoláda hořká,
máslo
Komentáře (9)
A k Vaši otázce, jak dlouho důvěřuji syrovému žloutku v krému. Ptala jsem se jedné cukrářky a ta mi odpověděla, že vzhledem k tomu, že je v náplni i rum, tak v chladu 14 dní… 🙂
Přeji Ti dny plné klidu, radosti a pohody a krásné Vánoce...
Koukám i na Tvé cukroví. Nádhera.
Mějte krásný adventní čas.