Krkonošské kyselo podle Romana Pauluse
Krkonošské kyselo patří mezi krajové specialiy Podkrkonoší. Polévka z chlebového kvásku, hub a brambor má specifickou nakyslou chuť a je velmi oblíbená. Pro bohatší chuť se do kysela přidává vejce nebo smetana.
Postup přípravy
Na kousku sádla zpěníme kmín, po chvíli přisypeme cibuli, zarestujeme a přihodíme nakrájené žampiony. Asi 5 minut opékáme. Krok 2: Poté přidáme scezené sušené houby, ale vodu z nich uchováme. Krok 3: Po dalších pár minutách restování ji přilejeme k základu kysela, podle potřeby dolejeme vodou a přidáme nakrájené brambory. Mírně osolíme. Vaříme, dokud nejsou brambory téměř měkké (asi 15 - 20 minut). Krok 4: V další fázi vlijeme kvásek smíchaný s vodou. Provaříme. Dosolíme. Krok 5: Nakonec vlijeme rozšlehaná vejce a necháme už jen velmi krátce probublat. Polévku podáváme posypanou nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 27. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkonošské kyselo podle Romana Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPp5n
Moje poznámka
Krkonošské kyselo podle Romana Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPp5n
Nejnovější recepty
Salát s hruškou, salátovými lístky, ořechy a balkánským sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Kokosový koláč s ořechy a jahodami bez mouky
Přidáno před 9 hodinami
Husitská směs
Přidáno před 14 hodinami
Topinky s mexickou směsí
Přidáno před 16 hodinami
Domácí focaccia
Přidáno před 18 hodinami
Trhané kuřecí maso s rýží a zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Králík na houbách
Sahula před 3 hodinami
Vláčná buchta
ivetabreckova před 3 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Falcone před 4 hodinami
Rybí filé se sýrem
Komtesina před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Nadezda76 před 4 hodinami
Kapustovo-cuketové karbanátky s ovesnými vločkami
Elivet před 4 hodinami
Mufiny s čokoládou
zuza176 před 5 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
MirkaP před 5 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 5 hodinami
Hrníčková perníková bábovka
49zahrada před 5 hodinami
Suroviny:
sádlo,
kmín celý,
cibule,
brambory,
žampióny,
houby sušené,
kvásek,
sůl,
vejce,
petrželka
Komentáře (4)