Krkonošské kyselo podle Romana Pauluse
Krkonošské kyselo patří mezi krajové specialiy Podkrkonoší. Polévka z chlebového kvásku, hub a brambor má specifickou nakyslou chuť a je velmi oblíbená. Pro bohatší chuť se do kysela přidává vejce nebo smetana.
Postup přípravy
Na kousku sádla zpěníme kmín, po chvíli přisypeme cibuli, zarestujeme a přihodíme nakrájené žampiony. Asi 5 minut opékáme. Krok 2: Poté přidáme scezené sušené houby, ale vodu z nich uchováme. Krok 3: Po dalších pár minutách restování ji přilejeme k základu kysela, podle potřeby dolejeme vodou a přidáme nakrájené brambory. Mírně osolíme. Vaříme, dokud nejsou brambory téměř měkké (asi 15 - 20 minut). Krok 4: V další fázi vlijeme kvásek smíchaný s vodou. Provaříme. Dosolíme. Krok 5: Nakonec vlijeme rozšlehaná vejce a necháme už jen velmi krátce probublat. Polévku podáváme posypanou nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 27. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkonošské kyselo podle Romana Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPp5n
Moje poznámka
Krkonošské kyselo podle Romana Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPp5n
Nejnovější recepty
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno před 13 hodinami
Dort Oreo bez vajec
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí yakitori
Přidáno 30. 6. 2025 21:11
Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou
Přidáno 30. 6. 2025 21:05
Grilovaná kachní prsa
Přidáno 30. 6. 2025 20:59
Barbecue kuře
Přidáno 30. 6. 2025 20:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
janakrejzarova před 14 hodinami
Brokolicová polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Koprová omáčka
radekfiala před 14 hodinami
Cuketové soudky plněné sýrem a šunkou
KrisZaezemi před 15 hodinami
Špaldový koláč s pudinkem a jablky
Zabiczka před 16 hodinami
Smetanová polévka s kysaným červeným zelím
MirekFM před 17 hodinami
Jogurtový ovocný koláč
maminka Machulka před 17 hodinami
Buchta "Orgasmus"
veronika_straka před 17 hodinami
Makový koláč s třešněmi
Moanka před 21 hodinami
Vepřové plátky s těstovinami
Moanka před 21 hodinami
Suroviny:
sádlo,
kmín celý,
cibule,
brambory,
žampióny,
houby sušené,
kvásek,
sůl,
vejce,
petrželka
Komentáře (5)