Cheesecake - sýrový koláč
Dokonale jemný cheesecake s křupavým sušenkovým korpusem a sametově hladkou náplní je klasický dezert, který si zamiluje každý. Peče se pomalu ve vodní lázni, aby získal dokonalou konzistenci bez prasklin a byl krásně vláčný.
Suroviny pro 1 kus
Střední dortová forma o průměru 24 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 026 kJ / 3 591 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,93 g |
| Tuky | 273,71 g |
| Vláknina | 4,00 g |
| Cholesterol | 1,31 g |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 2,39 g |
| Sacharidy | 201,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem.
Krok 2: Hmotu upěchujeme na dno dortové formy a dáme na chvíli do lednice.
Krok 3: Smetanový sýr necháme před přípravou ohřát na pokojovou teplotu, aby se lépe spojil s ostatními ingrediencemi.
Krok 4: Poté ho v míse vyšleháme s cukrem do hladké konzistence, postupně zapracujeme vejce tak, aby směs zůstala lehká.
Krok 5: Hotovou náplň nalijeme na vychlazený sušenkový korpus.
Krok 6: Pečeme zhruba 40 minut v předehřáté troubě na 160 °C ve vodní lázni, tak že dortovou formu vložíme do pekáče s vroucí vodou, která dosahuje zhruba do poloviny výšky formy.
Krok 7: Po upečení počkáme než koláč vychladne na pokojovou teplotu, teprve poté jej můžeme vložit zchladit do lednice nejméně na 4 hodiny.
Krok 8: Před podáváním můžeme vychlazený cheesecake ozdobit podle vlastní fantazie ovocem, čokoládovou polevou nebo šlehačkou.
Zveřejněno 11. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cheesecake - sýrový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLLz
Moje poznámka
Cheesecake - sýrový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLLz
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 8 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Belgické lanýže
Přidáno 15. 12. 2025 18:05:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
veronikatun před 2 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 2 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 2 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 3 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 3 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 4 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 4 hodinami
Krkovička po staročesku
katadanisova11 před 4 hodinami
Perníčky,které jsou hned měkké
Noumik před 5 hodinami
Tématické fráze:
cheesecake recept original,
cheesecake,
sýrový koláč,
cheescake original,
pečený cheesecake,
cheescake recept original,
recept na cheesecake pečený,
recepty dort chesse,
cheesecake recept,
cheesecake bez pečení,
cheese cake originál,
cheescake bez pečení,
recepty na pečený cheesecake,
sýrový koláč recept,
cheesecake originál,
originál cheesecake,
chesse cake recept,
originál cheescake,
cheesecake pečený,
cheescake recept
Suroviny:
sušenky,
máslo,
sýr smetanový,
cukr moučkový,
vejce,
žloutek
Komentáře (17)
Jinak nechápu ty hlupáky, co píšou o délce receptu a že ho číst nebudou. Žasnu.
Můj případ to ale není, ráda si s vařením pohraji - vždyť mám na to o víkendu celé dopoledne
Tvůj recept určitě brzy vyzkouším, jen prosím, co znamená:"60 - 100 g másla na krupice"
Moc se Ti povedl - viz foto
http://www.labuznik.com/recept/syrovy-kolac-cheese..., což mi nevadí, jen se mi zdá zbytečně dlouhý, ale to je asi můj problém