

CheeseCake po česku
Suroviny 12 porcí
- sušenky Club 1,5 balení
- 370 g tvarohu
- 380 g smetanového sýru
- 200 g cukru - krupice
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 50 g másla
Postup přípravy receptu
Sušenky rozdrtíme a zalijeme rozpuštěným máslem. Výchozí hmotu rozprostřeme a vmačkáme do předem vytřené formy na dort. Dáme do lednice.
Tvaroh, smetanový sýr, cukr, vejce, van.cukr rozšleháme. Směs vlijeme na připravený korpus a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 140°C.
Pečeme zhruba 80 minut - dle potřeby. (Kraje by měly být nazlátlé a prostředek by měl být vláčný.) Necháme vychladit a poté vložíme do lednice.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu CheeseCake po česku
-
Lenka:Já jsem použila Maskar z Polné...
-
Milá Bettusko, já taky zpočátku měla cheesecake tako velehory, až jsem našla tenhle polopatický návod: http://www.labuznik.com/article.php?ID=187
Suroviny dávám stejné jako Vy, smetanový sýr může být třeba žervé. Protože málo sladím, stačí mi 100 g cukru + 1 vanilkový, navíc 2 lžíce limetkové (nebo citronové) šťávy + kůru. Sušenky mám ráda BB. -
bettus: Vítej na Topreceptech
Zdravím plusíkem
-
Chci se zeptat jaký smetanový sýr jste tam dávala. Děkuji
-
Di: Děkuji moc za výtky.. já ho dnes dělala poprvé a ty kraje byly trošku vystouplé.. Takže příště zvolím Váš postup.. :)
-
Proč po česku? Snad jen s českými surovinami, ale
!
Dovoluji si přidat pár vychytávek, aby se u cheesecaku nezdvihaly okraje a nepropadalo dno (nejsou z mé hlavy): Náplň se nemá šlehat, ale raději opatrně mixovat, aby nenabrala moc vzduchu. Po nalití do formy nechat chvíli ustát a pak projet nožem (bubliny popraskají). Formu obalím zespodu alobalem a vložím do pekáčku s horkou vodou. Peču zvolna a dlouho (hodinu).
Navrch narychlo svařím polevu z rozmačkaných jahod (rybízové šťávy) a trochu cukru (vychladit). Pak už jen ten lísteček máty nebo meduňky ......