Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

CheeseCake po česku

Cheesecake, to je křupavá vrstva ze sušenek a navrch pořádná vrstva jemné krémové náplně. Díky tomu, že je pečený, dobře drží tvar a hodí se k jakékoliv příležitosti. Jeho příprava je jednoduchá, recepty se dají obměňovat třeba ovocem podle sezony.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bettus

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 kus

12 porcí

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 775 kJ /
2 814 kcal
Bílkoviny200,09 g
Tuky125,03 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 3,99 g
Sůl8,53 g
Sacharidy222,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 140 °C.
Dortovou formu vymažeme máslem. Krok 2: Sušenky rozdrtíme a zalijeme rozpuštěným máslem. Výchozí hmotu rozprostřeme a vmačkáme do formy na dort. Dáme do lednice. Krok 3: Tvaroh, smetanový sýr, cukr, vejce a vanilkový cukr rozšleháme. Směs vlijeme na připravený korpus a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 140 °C. Krok 4: Pečeme zhruba 80 minut - dle potřeby. (Kraje by měly být nazlátlé a prostředek by měl být vláčný.) Necháme vychladit a poté uchováváme v lednici.

TIP: Desatero na téma cheesecake

Zveřejněno 30. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

CheeseCake po česku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AWVB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

CheeseCake po česku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AWVB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Lenka:Já jsem použila Maskar z Polné... :-D

Milá Bettusko, já taky zpočátku měla cheesecake tako velehory, až jsem našla tenhle polopatický návod: www.labuznik.com/article.php?ID=187

Suroviny dávám stejné jako Vy, smetanový sýr může být třeba žervé. Protože málo sladím, stačí mi 100 g cukru + 1 vanilkový, navíc 2 lžíce limetkové (nebo citronové) šťávy + kůru. Sušenky mám ráda BB.

bettus: Vítej na Topreceptech;-):-K:-K:-K Zdravím plusíkem;-):yes:

Chci se zeptat jaký smetanový sýr jste tam dávala. Děkuji

Di: Děkuji moc za výtky.. já ho dnes dělala poprvé a ty kraje byly trošku vystouplé.. Takže příště zvolím Váš postup.. :)

Proč po česku? Snad jen s českými surovinami, ale:yes:!

Dovoluji si přidat pár vychytávek, aby se u cheesecaku nezdvihaly okraje a nepropadalo dno (nejsou z mé hlavy): Náplň se nemá šlehat, ale raději opatrně mixovat, aby nenabrala moc vzduchu. Po nalití do formy nechat chvíli ustát a pak projet nožem (bubliny popraskají). Formu obalím zespodu alobalem a vložím do pekáčku s horkou vodou. Peču zvolna a dlouho (hodinu).

Navrch narychlo svařím polevu z rozmačkaných jahod (rybízové šťávy) a trochu cukru (vychladit). Pak už jen ten lísteček máty nebo meduňky ......

Tématické fráze:
cheesecake, cheesecake top recepty, rybízový cheesecake, cheesecake recept, top recept cheese cake, vanilkový cheesecake, smetanový sýr na cheesecake, cheascake, cheese cake, cheese cake recept, cheescake po česku, limetkový cheesecake, cheesecake z zerve, recept na cheesecake, recepty cheese cake, cheesecake vanilkový, jaký sýr na cheesecake, cheesecake ze žervé, vanilkový cheesecake recept, jak dlouho péct cheesecake

Suroviny:
sušenky, tvaroh, sýr smetanový, cukr krupice, vejce, cukr vanilkový, máslo, máslo

Přidat fotografie receptu