Přílohové halušky
Pokud potřebujete rychle hotovou a jednoduchou přílohu, nabízíme vám recept na tyto "halušky". Stačí jen tři suroviny a pár minut práce a budete mít přílohu k masu. Hustotu těsta upravíte množstvím přidané mouky podle velikosti vajec.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 565 kJ / 374 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,54 g |
| Tuky | 16,02 g |
| Vláknina | 1,35 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 199 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 34,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce s moukou a solí ručně smícháme v misce. Nepoužíváme šlehač ani robot.
Krok 2: Mouku přidáváme postupně a hlídáme konzistenci. Měla by být taková, aby těsto neteklo, ale nesmí být ani moc hustá, aby halušky nebyly tvrdé. Vyžaduje to trochu cviku. Přesné množství mouky záleží na velikosti vajec.
Krok 3: Těsto protlačíme přes haluškovač do vroucí osolené vody. Halušky jsou hotové, když všechny vyplavou na povrch.
Krok 4: Podáváme jako přílohu masitých jídel.
Zveřejněno 24. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Přílohové halušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADM37
Moje poznámka
Přílohové halušky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADM37
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 8 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 9 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 12 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 12 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 13 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 1 hodinou
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 2 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 4 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 4 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 5 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 5 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 5 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 5 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 6 hodinami
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (2)