Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 454 kJ / 2 499 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,29 g |
Tuky | 174,48 g |
Vláknina | 11,25 g |
Cholesterol | 773 mg |
Sodík | 3,05 g |
Sůl | 7,63 g |
Sacharidy | 165,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme vařit vodu na těstoviny, vodu pořádně osolíme a až začne vřít, tak dáme špagety vařit.
Krok 2: Nakrájíme slaninu na drobné kostičky a vhodíme do rozpálené pánve.
Krok 3: Ve vyšší nádobě rozšleháme 3 žloutky, přidáme 50 g sýra, přilijeme 2 naběračky vody ze špaget a opepříme. Směs promícháme.
Krok 4: Jakmile jsou těstoviny uvařené, pinzetou je přendáme rovnou z hrnce do pánve se slaninou, přidáme naběračku vody z těstovin a ještě minutku necháme provařit. Poté stáhneme z plotýnky a počkáme 2 minuty.
Krok 5: Po 2 minutách do špaget vlijeme směs žloutků, sýra a vody. V této fázi musíme směs pořádně promíchat s těstovinami. Nejlépe se to dělá pinzetou.
Krok 6: Poté už stačí jen naservírovat na talíř a posypat sýrem.
Zveřejněno 30. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tradiční špagety Carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKrP
Moje poznámka
Tradiční špagety Carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKrP
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 11 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srbské rizoto z vepřové plece
Vlak0078 před 2 hodinami
Balkánský pekáček s kuřecím masem
Matea před 2 hodinami
Pečené vepřové plátky se sýrovým nádivkovým překvapením
Matea před 2 hodinami
Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem
Antonausprag před 4 hodinami
Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy
vodakp před 4 hodinami
Segedínský guláš
BublinaF před 5 hodinami
Těsto na pizzu
Vladimir74VD před 7 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
-Petra- před 7 hodinami
Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí
Jan Nemec před 7 hodinami
Pečený bůček
Kristyna29 před 7 hodinami
Suroviny:
těstoviny špagety,
slanina,
žloutek,
parmazán,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (5)
A možná upřesnit jakou slaninu - když to mají být "tradiční". Jestli smetana ano/ne o tom by se asi přeli i Italové z různých regionů, já souhlasím s autorkou, že ne.
Hezký recept.