Šťavnatá vepřová panenka

Vepřové maso Doba přípravy: 30 minut 1 názor

Vepřové maso Doba přípravy: 30 minut 1 názor

Suroviny 2 porce

vepřová panenka
1 cibule
150 g uzeného masa
sůl
pepř
koření na steak
hladká mouka
sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrájíme na plátky asi na 2 prsty tlusté a lehce naklepneme dlaní. Plátky osolíme, opepříme a okořeníme steak kořením. Necháme chvíli stát a mezitím nakrájíme cibuli a uzené nadrobno.

  2. Cibuli osmahneme na pánvi, až zesklovatí, přidáme uzené. Necháme chvíli restovat a na pánev přidáme také panenku obalenou v hladké mouce smíchané se sladkou paprikou. Až se zatáhne z obou stran, podlijeme trochou vody a necháme ještě čtvrt hodiny dusit.

Poznámka od kuchařky

Dobrou chuť :)

Komentáře k receptu Šťavnatá vepřová panenka

  • Dajda Dajda

    Panenka je skvělé křehké maso. Dusit ji je skoro škoda .........

    Odpovědět