Jogurtové řízečky

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut + marinování 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut + marinování 0 názorů

Suroviny 3 porce

500 g stehenních řízků
strouhanka
olej na smažení
Marináda:
150 g bílého jogurtu
2 stroužky česneku
1 lžička sladké papriky
1/4 lžičky pálivé papriky
šťáva z poloviny limetky
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jako první smícháním všech ingrediencí připravíme marinádu. Poté řízky nakrájíme na menší kousky, z obou stran osolíme a dáme nejlépe přes noc marinovat do lednice.

  2. Minimálně půl hodiny před smažením řízky vyndáme z lednice a nachystáme strouhanku. Jednotlivé řízečky potom vyndáme z jogurtové marinády a důkladně je obalíme ve strouhance (na řízku nesmí zůstat velká vrstva jogurtu, protože by se strouhanka při smažení trhala a sjížděla dolů z masa).

  3. Nakonec řízečky 2-3 minuty z každé strany osmažíme ve větším množství oleje. Hotové řízečky dáme odkapat na papírovou utěrku.

Poznámka od kuchařky

Dobrou chuť :)

Komentáře k receptu Jogurtové řízečky

K receptu nejsou žádné komentáře.