Carbonara špagety

Těstoviny Doba přípravy: 30 min 5 názorů

Těstoviny Doba přípravy: 30 min 5 názorů

Suroviny 2 porce

špagety pro dvě osoby
150 g pancety (nebo prorostlé slaniny)
parmezán
4 vejce
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do hodně osolené vody dáme vařit špagety.

  2. Mezitím do misky rozklepneme 2 vejce a přidáme ještě 2 žloutky navíc. Nastrouháme parmezán a přidáme trošičku soli a pepř. Tím nešetříme. Pořádně promícháme.

  3. Do velké pánve dáme olivový olej a necháme sesklovatet na kostky nakrájenou pancetu (slaninu).
    Pak přidáme uvařené špagety al dente, lehce promícháme a přidáme pár lžic vody, ve které se špagety vařily.

  4. Vypneme sporák a přimícháme vaječnou směs, kterou jsme si připravili. Vznikne nám jemná salsa, která obalí špagety. Posypeme nastrouhaným parmezánem.

Poznámka od kuchařky

Carbonara znamená doslova hornické špagety. Pepř zde symbolizuje saze. Je to jídlo plné kalorií, pro pořádné chlapy. :-)

Komentáře k receptu Carbonara špagety

Tématické fráze: příprava spaget kolik špaget na porci kolik špaget na osobu kolik je porce spaget porce špaget porce špagety špagety carbonara porce špaget na osobu salsa na špagety spagety carbonara pro dvě osoby havirske špagety příprava špagety carbonara hornické špagety špagety pro dvě osoby top recepty špagety carbonara recepty na špagety carbonara spagety porce na osobu recepty špagety carbonara salza na špagety špagety porce