Papriky s kysaným zelím ve sladkokyselém nálevu

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Zavařeniny 18 názorů

Suroviny

tvrdé masitější papriky
kysané zelí
bobkový list
Nálev:
voda
ocet
sůl
cukr
trochu oleje do sklenice
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Paprikám seřízneme vršky, odstraníme semínka a opláchneme. Vnitřky paprik napěchujeme kysaným zelím a naskádáme do zavařovací sklenice. Přidáme bobkový list a zalijeme svařeným horkým nálevem.

  2. Nálev připravíme jako na zálivku na hlávkový salát a ochutíme podle zvyklostí. Já jsem na jednu velkou sklenici od okurek (680 g) použila 14 malých papriček a spotřebovala 180 g kysaného zelí. Na nálev jsem převařila 350 ml vody s octem, cukrem a solí.

  3. Zakápneme na špičku lžičky olejem a uzavřeme šroubovacím uzávěrem.

  4. Necháme alespoň měsíc uležet. Poté konzumujeme buď jako přílohu ke knedlíku s vejcem, hodí se i k čočce nakyselo místo okurky, nebo jen tak na zakousnutí, když nás honí na něco chuť. Množství surovin záměrně neuvádím. Záleží na velikosti paprik.

Poznámka

Takto připravené papričky se u nás konzumují většinou během vánočních svátků, když je všude kolem spoustu sladkostí:-)

Hodí se i jako příloha k různě upravenému masu.

Přidávám odkaz na papriky, které používám já : http://www.semo.cz/homegardencz/index.php?druhid=2...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 235 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Papriky s kysaným zelím ve sladkokyselém nálevu

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    janzerzán:Děkuji za komentář:-):-K

    Odpovědět

  • janzerzán janzerzán(neregistrovaný)

    měli jsme to,a právě je jdeme dělat,jsou s feferonkou vynikající,doporučuji všem

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Podařilo se mi před domácími konzumenty pár sklenic velice dobře schovat:yes:Místo neprozradím,nevím,kdo to všechno čte a novou várku budu zavařovat až za 4měsíce:-D:-D
    Tyhle jsou báječně uležené:-p:-)

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Musím napsat že papriky plněné kysaným zelím nejsou z mé hlavy,jednou jsem přišla za taťkou do práce,byl tam jeho kamarád a z ničeho nic mě strčil do ruky nějakou přílohu z časopisu kde bylo dost báječných receptů, povídal že té jeho by to bylo k ničemu a o mě ví že s toho určitě něco udělám. Ještě dodal že jeho paní, on řekl bábě, by to bylo k ničemu a stejně že by to vyhodila. Co to bylo za časopis nevím.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    magdalenka:Magduško díky moc:-*:-KI všem ostatním:-K:-*

    Odpovědět

  • aisha aisha

    To musi byt moc dobre..:yes::yes:, pekny recept na super chutovku..;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    S kyslou kapustou nepoznám, Drahu, je to veľmi originálny recept!:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Ivana Ch:jarda Kadic:Přiznám se,že jsem ještě nakládané papriky s čerstvým zelím nikdy nejedla:-8ale s tím kysaným nám vážně moc chutnají:-)Já do nálevu z 350ml vody dávám 2lžíce octa,3lžíce cukru a špetku soli.Máme rádi trošku sladší a v kombinaci s tím kys.zelím je pak výsledná chuť taková krásně navinulá:-pAle každý máme jiné chutě,tak jsem v rcp záměrně množství neuváděla:-)

    Majka8:Maruško i u nás jsou naložené červené kapie v oblibě:-p:yes:Také bych si pár skleniček chtěla udělat,pokud se mi podaří sehnat ještě nějaké sklo.Všechny mi došly a na kečup jsem musela přelít do petky mrkvovou šťávu,abych ho měla do čeho nalít:-))

    AniCiz::-K

    Všem moc děkuji;-):-K

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    :yes:Tož to je teda dobrota a plná vitamínů:-)):yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Papriky plněné kysaným zelím dělám, chutnají nám víc než jenom hlavkovým zelím čerstvým.:-p:-p:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Právě jsem dala do Topek naložené papriky kapie,tam je uvedeno kolik surovin dát do nálevu,pokuď by si někdo nevěděl rady:-D nálev je výborný a tak budu ještě zavářovat se zelím,nikdy jsem to nejedla a při pohledu na tyto fotky:yes:,fakt slintám do klávesnice.

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Zelené papriky plnila v Michalovcích matka mé přítelkyně taky hlávkovým zelím nakyselo a když pak byly už k jídlu,tak mě vždy tekla šťáva po bradě,jak to bylo dobré:-p

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:paprika Hamík ,velice dobrá,a když ji ještě tak krásně zpracuješ,není co dodat:-*:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Ahááá,tak proto jsem to tady v receptech při hledání nenašla:-O:-8Já mám každý rok od známého tady tyto malinké a hodně sladké papričky.Tak je vždy nacpu našim domácím kysaným zelím,které mám od loňského roku natlačené z hrnce do sklenek:-)Ta výsledná chuť je pak krásně navinulá a pikantní:-p
    S tím čerstvým hlávkovým to budu muset také vyzkoušet;-)Jen ty papriky už budou z obchodu a velké:-))
    Díky za přečtení receptu a komentáře:-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: nakládané papriky se zelím papriky plněné kysaným zelím naložené papriky se zelím nakládané papriky plněné kysaným zelím plnené papriky kysaným zelím paprika plněná kyselým zelím papriky plněné kyselým zelím naložené papriky plněné zelím nakladana paprika se zelim kysane zeli v paprice kapie se zelím kapie se zelím kapie plněné zelím nalozene papriky kapie ve sladkokyselem nalevu paprika plněná kysaným zelím papriky plněné zelim nalev na papryky papriky se zelim papriky se zelim nakladane

Zapomněl/a jsem heslo