Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Už na sklonku jara, s nástupem léta, se můžeme vydat do lesa na sběr hub. Podaří-li se vám ulovit od každého druhu něco, můžete si třeba na večeři připravit skvělou smaženici podle známého kuchaře Jaroslava Sapíka.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 466 kJ / 1 306 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,12 g |
Tuky | 90,79 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 2,10 g |
Sodík | 809 mg |
Sůl | 1,68 g |
Sacharidy | 44,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na pánev dáme sádlo, když se rozpustí, přidáme najemno nakrájenou cibuli, špetku kmínu a na plátky nakrájený česnek.
Krok 2: Když se cibule lehce opraží, přidáme očištěné a nakrájené houby a další špetku kmínu. Vše průběžně mícháme. Když houby pustí vodu, přisypeme krupičku, zamícháme.
Krok 3: Do pánve rozklepneme vejce a lehce promícháme.
Vypneme sporák, smaženici osolíme a opepříme a znovu zamícháme. Servírujeme na topinkách potřených česnekem.
Vypneme sporák, smaženici osolíme a opepříme a znovu zamícháme. Servírujeme na topinkách potřených česnekem.
Zveřejněno 13. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR74E
Moje poznámka
Houbová smaženice podle Jaroslava Sapíka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR74E
Nejnovější recepty
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 11 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 12 hodinami
Grilované masovo-zeleninové špízy s bouchaným bramborem
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 6 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 7 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 8 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 9 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 10 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 10 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 12 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 12 hodinami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 12 hodinami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 13 hodinami
Suroviny:
houba hřib,
houby lišky,
houba kozák,
sádlo,
cibule,
kmín celý,
česnek,
krupice dětská,
vejce,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (3)