Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 876 kJ / 5 946 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,69 g |
Tuky | 410,20 g |
Vláknina | 18,40 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 693 mg |
Sůl | 1,36 g |
Sacharidy | 466,56 g |
Postup přípravy
Máslo rozpustíme a následně jej smícháme s rozdrcenými sušenkami. Krok 2: Vezmeme dortovou formu (použil jsem tu o průměru 23 cm) a směs sušenek a másla dáme rovnoměrně na dno formy. Směs stlačíme a odstavíme. Nedávejte vychladnout do ledničky! Krok 3: Šlehačku vyšleháme do tuhé konzistence. Do misky dáme všechnu zakysanou smetanu spolu se slazeným kondenzovaným mlékem, pomocí šlehače promícháme. Postupně pak přidáváme ušlehanou šlehačku a důkladně promícháme. Nakonec do směsi přidáme želatinový ztužovač pro přípravu dezertů za studena, který jsme rozmíchali ve 150 ml studené vody. Krok 4: Takto vzniklou směs rozdělíme do dvou misek s tím, že v jedné misce bude 650 g této směsi a ve druhé 600 g směsi. Krok 5: Do misky, kde je 650 g směsi, dáme všechno holandské kakao a do misky kde máme 600 g směsi, dáme všechen vanilkový cukr. Obsah obou misek důkladně promícháme. Krok 6: Do dortové formy, kde máme již nanesenou směs sušenek s máslem, středem nalijeme 9 lžic směsi s kakaem. Do této směsi s kakaem následně nalijeme středem 8 lžic směsi s vanilkovým cukrem. Následně zase přidáme 8 lžic kakaové směsi - opět středem a pokračujeme 8 lžícemi vanilkové směsi. Celé opakujeme do vypotřebování. Krok 7: Nakonce pomocí špejle uděláme šrafování a to tak, že špejli protahujeme od jednoho konce směrem ke středu.
Zveřejněno 19. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečený zebra dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vWRr
Moje poznámka
Nepečený zebra dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vWRr
Nejnovější recepty
Pórkové rizoto podle Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Cuketové krokety
Přidáno před 5 hodinami
Hrušková marmeláda
Přidáno před 17 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno 18. 8. 2025 09:06:07
Líné koláče
Přidáno 18. 8. 2025 05:03:01
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynutá pizza
.anetkaa. před 13 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Marcelmaca1175 před 44 minutami
Pečené krůtí stehno na majoránce
RaeRea před 46 minutami
Rajská omáčka z rajských
majka-24 před 57 minutami
Švestkové knedlíky
malirka před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Nikaba před 2 hodinami
Klasické palačinky
Zbynek Hladik před 2 hodinami
Italská čočková polévka
poirotka před 3 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
OstapBender před 4 hodinami
Ostružinový koláč s tvarohem
Kopici před 4 hodinami
Suroviny:
sušenky kakaové,
máslo,
smetana zakysaná,
mléko kondenzované,
šlehačka,
ztužovač želatinový,
cukr vanilkový,
kakao holandské
Komentáře (6)