Břeclavské řízky

martina 72 Kuchař: martina 72

Vepřové maso 38 názorů

Suroviny

500 g vepřové kýty
100 g anglické slaniny
3 sterilované okurky
1 cibule
plnotučná hořčice
1-2 PL kečupu
sádlo
hladká mouka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na troše sádla orestujeme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a na ní opečeme řízky. Potom přidáme na plátky nakrájené okurky, podlejeme vodou a dusíme téměř doměkka.

  2. Šťávu dochutíme kečupem, případně dopepříme a dosolíme a dodusíme. Nakonec ji zahustíme moukou a provaříme. Podáváme s rýží či bramborovou kaší.

Poznámka

Asi před 2 týdny jsem tuhle kuchařku dostala a můj syn v ní šmejdil a tohle jídlo se mu líbilo, tak uvařil. Občas si přišel pro radu, ale dopadlo to skvěle a moc jsme si pochutnali.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 960 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Břeclavské řízky

  • ella1 ella1

    opravdu dobré ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    SKLAR:
    Každý lišák chválí svůj ocas... :-D
    Mám ověřeno, že domácí výrobky (především uzenářské) spíše chutnají většinou těm, co je připravili - a proč ne, že:-)
    U nás, vzhledem k nabídce na trhu, se stravovací zvyklosti "tragicky" změnily po Sametu:
    Už nekvasím zelí, nezavařuju okurky, řepu, kompoty (až na výjimky), čalamádu, papriky, rajčata, jabka na štrúdl, nemrazím zeleninové směsi ani chrásty. Sám dělám mošt a zavařuju akorát džemy, pár kompotů..., a samojediný si je potom taky sním:-)
    A ten kečup?
    No, na HEINZe mi nešahejte:-):-8:-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    SKLAR: No, možná ano. Nám v tomto případě chutná spíš kečup, který si dělám sama z domácích rajčat ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    SKLAR: proč chemie, já si třeba dělám vynikající kečup a vím, co tam mám, proč bych měla šmahem zavrhovat kečup? A jste si stoprocentně jistý, že v rajčatech, pokud je nemáte z vlastní zahrádky, není chemie?;-)

    Odpovědět

  • SKLAR SKLAR

    Zase nějaké jídlo z kečupem!Nebyli by lepší třeba rajčata než červená kečupová chemie?:-(

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    evik_svistik:;-) to jsem moc ráda :-).. Ikdyž to není můj recept:-)

    Odpovědět

  • evik_svistik evik_svistik

    Moc dobré, přítel chválil:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    martina 72: Já se moc omlouvám!!:-D:-D:-D Někdy si ani nevšimnu, co komentuji:-8

    Odpovědět

  • martina 72 martina 72(autor receptu)

    Za fotku děkuji já, já jsem sem dala recept a jsem moc ráda, že chutnalo:-K:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Pajaja: Dnes jsi samé překvapení!!:-) Díky moc za vyzkoušení a za fotku!!:-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Už hodně dlouho jsem se chystala uvařit tuhle dobrotu. Tak konečně a přidávám foto. Moooc nám chutnalo, ta rýže se k tomu báječně hodí. . . Posílám bodík :-K:yes:+

    Odpovědět

  • PaprsekAdriana PaprsekAdriana

    Nádhera, do to jdu, moc děkuji za receptík:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    i.wegy: šikula, jen tak dál!!!;-)

    Odpovědět

  • i.wegy i.wegy

    Kukám konečně na fotečku, co jste přidala, pěkná:-8
    A já su ten, co vařil:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    martina 72: jenže já měla čas tady pořádně mrknout až večer;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: břeclavský řízek jak nakrájet maso na řízky břeclavský plátek břeclavský řízek recept břeclavská pečeně břeclavský vepřový řízek břeclavské maso břeclavský vepřový plátek recepty breclavsky rizek rizky břeclavské okurky jaký maso na řízky kupa řízků břeclavský plátek s rýží breslavske rizky recept břeclavske vepřového masa breclasky rizek břeclavské plátky ottova kuchařka řízky břetslavský řizek

Zapomněl/a jsem heslo