Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Luxusní míchaná vejce

Míchaná vejce jsou snídaňová klasika. I když se příprava může zdát jednoduchá, někdy je výsledkem přesušená a nepříliš chutná hmota. Vyzkoušejte je podle tohoto receptu a inspirovat se můžete i ozdobným způsobem servírování.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RousOliven RousOliven

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 009 kJ /
719 kcal
Bílkoviny34,72 g
Tuky63,24 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 2,00 g
Sůl4,84 g
Sacharidy2,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozehřejeme olej. Krok 2: Vejce rozklepneme do misky, osolíme, rozšleháme a vylijeme na pánev. Krok 3: Směs mícháme, ale nenecháme příliš ztuhnout. Krok 4: Podáváme s chlebem. Vajíčka můžeme servírovat do misky, kterou vytvoříme ze salátových listů. Ozdobíme květinou z nakrájeného rajčete.

Zveřejněno 27. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusní míchaná vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD13B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luxusní míchaná vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD13B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

RousOliven: v tomhle si nemyslím, že se odhaduje množství surovin špatně. Ale jasný, někdo to má rád tak, jiný zas tak.

radekhk: hm, no super a kde je recept?

veronika_straka: množstvá surovín sa ťažko odhadujú, záleží ako veľká je panvica, na ktorej praženicu robíš, aj lyžica, ktorou dávkuješ olej. Varím už 50 rokov a vždy a všetko na oleji.

bazen oleje na 4 vejce jooo... to je nějaký návod na projimadlo... oddělím žloutky od bílků , bílky vleju do ještě nerozpuštěného másla a vymíchám je do požadované konzistence , vypnu sporák a vleju žloutky, domíchám a podávám

Když už, tak u nás vedou vejce na másle a přidáváme jen kapku oleje (aby se nepřepalovalo), ale i tak, nejsou opravdu 3 lžíce oleje na 4 vejce moc?

Tonja: pre autorku sú práve takto upravené vajíčka tie luxusné, žiadna iná surovina neruší ich pravú chuť. Takúto jednoduchú praženicu môžu jesť aj malé deti. A všetci jeme aj očami.

Tuk ať použije každý, jaký má oblíbený nebo k dispozici. Tady je asi použitý běžný olej, takže vajíčkům žádnou chuť nepřidá. Nepochopil jsem ale v čem jsou tahle vajíčka luxusní, jak je autorka nazvala.

mika59: tak snáď tú zeleninku nevyhodíte, ale spapáte - je to 2 v 1 - :-K:-K

No, ale je to recept na vajíčka, ne na servírování. A takhle jednoduše jen olej a vejce neznám. Ale zase, každý to máme jinak. Hlavně, že vám chutná:-K:-K:-K

mika59: treba vyskúšať. Sú ľudia, ktorým nevonia špek, ani rozpustené maslo. Korenie si dať môžete, samozrejme. Petržlen a pažítku nahradí ten šalátový list a rajče.

Vejce na oleji jsem nikdy nedělala, vždy na špeku nebo másle. Ale žádné bylinky..pažitku, petrželku nebo pepř:-?

Suroviny:
vejce, olej, sůl, listy salátové, rajče

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu