Výborná tuňáková pomazánka
Výborná tuňáková pomazánka je skvělým řešením pro rychlou a zdravou svačinu či lehkou večeři. Tato jednoduchá pomazánka kombinuje jemnost tuňáka s krémovou konzistencí a osvěžující chutí citronu.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 872 kJ / 686 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,38 g |
Tuky | 65,77 g |
Vláknina | 0,20 g |
Cholesterol | 163 mg |
Sodík | 410 mg |
Sůl | 0,91 g |
Sacharidy | 5,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Otevřeme plechovku tuňáka a slijeme z ní olej.
Krok 2: Do misky dáme Lučinu nebo pomazánkové máslo přidáme tuňáka, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř. Můžeme dle chuti přidat i cibuli nakrájenou najemno. Podle potřeby můžeme dolévat olej z konzervy.
Krok 3: Mažeme na pečivo, zdobíme tenkými plátky cibule.
Zveřejněno 13. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborná tuňáková pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEMpW
Moje poznámka
Výborná tuňáková pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEMpW
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 9 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 8 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 8 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 10 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 10 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 10 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 11 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 11 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 11 hodinami
Suroviny:
lučina,
tuňák,
hořčice,
šťáva citronová,
sůl,
pepř mletý,
cibule
Komentáře (5)