Šneci v pudinku
Úžasné šneky z jemného, ne příliš sladkého kynutého těsta jsou plněné vanilkovým pudinkem a rozinkami, potírané smetanou. V puse se přímo rozplývají a na talířích po nich nezbydou ani malé drobečky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 855 kJ / 4 028 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,66 g |
Tuky | 106,56 g |
Vláknina | 17,16 g |
Cholesterol | 545 mg |
Sodík | 411 mg |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 664,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme kvásek z rozdrobeného droždí, 100 ml vlažného mléka a 1 lžičky cukru. Necháme vzejít.
Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, zbylé mléko, vanilkový cukr, vlažné máslo, sůl a vzešlý kvásek. V robotu nebo ručně vypracujeme hladké těsto. Zaprášíme ho hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout, až těsto zdvojnásobí objem.
Krok 3: Mezitím si připravíme náplň - pudink uvaříme podle návodu na sáčku a necháme vychladnout. Aby se nevytvořil škraloup, buď pudink přikryjeme potravinářskou fólií nebo poprášíme moučkovým cukrem.
Krok 4: Z vykynutého těsta na pomoučeném vále vyválíme obdélník velký asi 40 x 30 cm, potřeme ho vychladlým pudinkem, posypeme rozinkami a z delší strany stočíme do rolády. Roládu nakrájíme na dílky široké asi 2 cm. Přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 15 minut dokynout. Každého šneka před pečením pomažeme lžičkou smetany.
Krok 5: Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut dozlatova.
Krok 6: Po upečení šneky za tepla polijeme (potřeme) polevou, kterou si připravíme jednoduše utřením moučkového cukru se smetanou. Konzistence musí být hustá, ale měla by téct. Necháme ztuhnout.
Zveřejněno 30. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šneci v pudinku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VON9B
Moje poznámka
Šneci v pudinku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VON9B
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 16 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 56 minutami
Kedlubnové zelí
Merylas před 2 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 18 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 22 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 22 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 23 hodinami
Suroviny:
droždí čerstvé,
mléko,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
vejce,
máslo,
sůl,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr krupice,
rozinky,
smetana,
smetana,
cukr moučkový
Komentáře (7)
Mějte pěkné léto a spousty radostných výletů... 😉