Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořicové šneky

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Středně náročný

Doba přípravy 275 min Doba přípravy: 275 min

275 min (275 min příprava)

Suroviny

Porce: 12 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie45 877 kJ /
10 965 kcal
Bílkoviny336,23 g
Tuky296,00 g
Vláknina135,85 g
Cholesterol 765 mg
Sodík 4,99 g
Sůl11,53 g
Sacharidy1 671,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: do mísy kuchyňského robotu nalijeme teplou vodu, přidáme 1 PL krupicového cukru a rozdrobíme droždí. Promícháme a necháme stát cca 10 minut, dokud droždí nezačne "pracovat." Krok 2: Potom nasadíme na robot hnětací hák, přidáme zbývající cukr a sůl a promícháme. Krok 3: V malé míse smícháme podmáslí, oleo a vejce a řádně prošleháme, až se všechny suroviny spojí. Nalijeme do mísy kuchyňkého robotu ke směsi droždí. Promícháme. Krok 4: Začneme postupně přidávat mouku. Nejdříve 2 hrnky (250 g) a promícháme na nízký stupeň, dokud se mouka nevstřebá. Následně přidáme 1 hrnek (125 g) a promícháme. Potom už začneme dávat pozor a budeme přidávat jen po 1/2 hrnku (60 g). Těsto by mělo být lehce lepkavé, ale ne tak lepkavé, aby se lepilo na prsty, když na něj sáhnete. Těsto začnete pořádně hníst - na vyšším stupni, až je pořádně uhnětené, cca 5 minut. Uhněteme vláčné těsto. Krok 5: Těsto vložíme do lehce vymaštěné mísy, přikryjeme fólií a necháme na teplém místě vykynout, cca 1-2 hodiny. Krok 6: Náplň: všechny suroviny smícháme v misce. Krok 7: Příprava šneků: jakmile je těsto vykynuté, začneme připravovat šneky. Krok 8: Po vykynutí těsto přendáme na vál a vyválíme z něho obdélník velikosti 50 cm na 60 až 70 cm. Krok 9: Rovnoměrně na něj namažeme změklé máslo, posypeme skořicovou směsí a lehce uválíme válečkem. Krok 10: Těsto pevně srolujeme a srolované nakrájíme na 12 kousků, cca 3 cm široké (podle délky válečku). Krok 11: Zapékací mísu (nebo hluboký pečící plech), ideálně velikosti 35 x 25 cm vyložíme pečicím papírem. Krok 12: Nařezané šneky do něj naskládáme tak, aby se jen velmi lehce nebo vůbec dotýkaly. Přikryjeme volně utěrkou a necháme opět vykynout, cca 1 hodinu. Krok 13: Mezitím předehřejeme troubu na 180°C. Krok 14: Vykynuté šneky pečeme cca 35 - 45 minut. Pokud začnou šneky brzy tmavnout, položíme na ně volně alobal nebo pečící papír. Krok 15: Poleva a dokončení: V míse kuchyňského robotu (nebo ručním mixerem) ulšeháme máslo se smetanovým sýrem, přidáme vanilku, sirup a citrónovou šťávu. Prošleháme. Krok 16: Postupně vmícháme moučkový cukr. Řádně prošleháme, cca 5 minut na středním stupni. Krok 17: Polovinu připravené polevy nalijeme na z trouby vytažené šneky (poleva proteče dovnitř). Šneky necháme lehce vychladnout, cca 20 minut a nalijeme na ně zbývající polevu. Ta by měla již zůstat na šnecích. Krok 18: Podáváme ideálně čerstvé, jen lehce vychlazené. Krok 19: Uchováváme při pokojové teplotě, cca 2-3 dny nebo v lednici cca 3-5 dní. Pro lepší zážitek necháme v mikrovlnné troubě rozehřát cca 30 vteřin.

Zveřejněno 14. 9. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicové šneky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lw6r

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Skořicové šneky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lw6r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Dobrý den, dneska jsem upekla vaše skořicově šneky. A mužů říct, že jsou úžasný jiné péct nebudu 👍👍

Věřím, že můžou být dobré, ale strááášně komplikované. Kvůli nějakým buchtám trávit skoro 5 hodin v kuchyni, to si radši zajdu do pekárny.

Tématické fráze:
skořicové šneky, skoricovy snek, skoricovi šneci, skořicový šnek recept, skořicoví šneci nejlepší, poleva na skoricove sneky, skořicový šneci, skořicové šneci, recept na skořicové šneky, skořicový těsto šneci, skořicové šneky recept, skořicový šneci nejlepší, poleva na sneky, skořicová poleva, skořicoví šneci recept, skoricove sneky bez droždí, nejlepší skořicové šneky, recept skořicové šneky, recept skořicový šnek, skořicoví šneci recept nejlepší

Suroviny:
droždí čerstvé, voda, cukr krupice, sůl, podmáslí, vejce, olej rostlinný, mouka hladká, máslo, cukr třtinový, skořice mletá, škrob kukuřičný, sýr smetanový, máslo, extrakt vanilkový, sirup kukuřičný, kůra citronová, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu