Kakaové linecké zdobené čokoládou
Kakaové linecké cukroví je lahodnou variantou tradičního lineckého, kde kakao dodává těsto jemnou čokoládovou chuť a tmavší barvu. Každý kousek je navíc ozdoben kvalitní čokoládou.
Postup přípravy
Krok 1: Těsto: Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto a necháme 1 hodinu v chladu odpočinout. Z těsta vyválíme plát 3 mm silný, vykrájíme obdélníčky.
Krok 2: Ukládáme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C asi 7 minut.
Krok 3: Na krém utřeme máslo s cukrem a skořicí.
Krémem spojíme vždy dva obdélníčky. Povrch zdobíme čokoládou. Krok 4: Obě čokolády rozpustíme ve vodní lázni a podle potřeby naředíme tukem. Bílou čokoládu rozdělíme na 5 částí, každou dáme do menší skleněné mističky. Krok 5: Čokoládu obarvíme zelenou, žlutou a červenou barvou, na světle hnědou přidáme trochu tmavé čokolády a poslední část zůstane bílá. Mističky postavíme do pekáče s horkou vodou a čokoládu udržujeme stále dostatečně tekutou. Krok 6: Vrchní stranu cukrátka namočíme do zvolené barvy a u jednoho rohu štětečkem uděláme za sebou čtyři barevné čárky (na jednu je hezké použít tmavou čokoládu), vezmeme párátko a děláme tahy z rohu, přes čárky paprskovitě po celém cukrátku k druhé straně. Pracujeme rychle, aby čokoláda na cukrátku neztuhla.
Krémem spojíme vždy dva obdélníčky. Povrch zdobíme čokoládou. Krok 4: Obě čokolády rozpustíme ve vodní lázni a podle potřeby naředíme tukem. Bílou čokoládu rozdělíme na 5 částí, každou dáme do menší skleněné mističky. Krok 5: Čokoládu obarvíme zelenou, žlutou a červenou barvou, na světle hnědou přidáme trochu tmavé čokolády a poslední část zůstane bílá. Mističky postavíme do pekáče s horkou vodou a čokoládu udržujeme stále dostatečně tekutou. Krok 6: Vrchní stranu cukrátka namočíme do zvolené barvy a u jednoho rohu štětečkem uděláme za sebou čtyři barevné čárky (na jednu je hezké použít tmavou čokoládu), vezmeme párátko a děláme tahy z rohu, přes čárky paprskovitě po celém cukrátku k druhé straně. Pracujeme rychle, aby čokoláda na cukrátku neztuhla.
Zveřejněno 5. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kakaové linecké zdobené čokoládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kgD1
Moje poznámka
Kakaové linecké zdobené čokoládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kgD1
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 58 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 1 hodinou
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr vanilkový,
kakao,
skořice,
máslo,
cukr moučkový,
skořice,
čokoláda bílá,
čokoláda tmavá,
tuk ztužený,
potravinářské barvivo gelové
Komentáře (3)