Pomalu konfitovaná husí stehna
Konfitování je velmi pomalé pečení masa v tuku, nejlépe vlastním. Maso je díky této úpravě šťavnaté a voňavé. Místo tradičně pečené husy vyzkoušejte konfitování a uvidíte, že vaši strávníci budou blahem bez sebe.
Postup přípravy
Krok 1: Stehna den předem omyjeme, důkladně osolíme a lehce okmínujeme, případně přidáme i tymián. Dáme je k sobě a zabalíme do potravinářské fólie. Uložíme do lednice.
Krok 2: Druhý den vybereme vhodný menší pekáček s poklicí. Troubu zapneme na 90 °C.
Krok 3: Do pekáčku vložíme stehna tak, aby ležela těsně u sebe a zalijeme je rozpuštěným sádlem. Stehna musí být ponořená.
Krok 4: Pekáček přikryjeme a dáme do trouby vyhřáté na 90 °C a pečeme asi 6 hodin. Poté zkusíme, jak je maso měkké, záleží na velikosti stehen. Pokud jsou ještě trochu tuhé, necháme další hodinu.
Krok 5: Po upečení vyjmeme pekáč z trouby, slijeme z něj tuk a necháme trochu bokem, aby bylo na podlití. V troubě zvýšíme stupně na 250 °C.
Krok 6: Stehna dopečeme při 250 °C dokřupava, trvá to asi 20–30 minut. Párkrát je polijeme výpekem.
Zveřejněno 14. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomalu konfitovaná husí stehna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31j0M
Moje poznámka
Pomalu konfitovaná husí stehna
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31j0M
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 13 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 16 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 17 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 5 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 6 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 8 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 8 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 8 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 8 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 8 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 9 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 9 hodinami
Suroviny:
stehno husí,
sůl,
kmín celý,
sádlo husí,
tymián
Komentáře (2)