Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kostky na sladkokyselých hříbkách a čerstvé paprice v pomalém hrnci

Pomalý hrnec je skvělý pomocník, který ušetří spoustu času. Vepřové maso v něm připravené je krásně měkké a spolu s čerstvou paprikou a hříbky ve sladkokyselém nálevu chutná skvěle. Vychutnejte si ho třeba s rýží.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 265 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 240 min

265 min (25 min příprava + 240 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, do kterých vmasírujeme sůl a pepř. Krok 2: Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Papriky nakrájíme na silnější proužky a odložíme je stranou na později. Krok 3: Na dno nádoby pomalého hrnce dáme cibuli, česnek, hříbky i s nálevem, vývar a všechno vařečkou promícháme. Krok 4: Do většího kastrolu na rozehřátý olej s máslem dáme prudce orestovat kostky masa. Přendáme je do hrnce na připravený základ a opět všechno promícháme. Krok 5: Hrnec přiklopíme poklicí, program nastavíme na High a necháme pracovat 4 hodiny. Krok 6: 30 minut před koncem vaření přidáme do hrnce nakrájené papriky, hořčici a záklechtku připravenou z vody a hladké mouky. Znovu zamícháme a dovaříme. Krok 7: Na talíři posypeme nakrájenou zelenou petrželkou. Krok 8: Jako příloha se hodí rýže, noky nebo těstoviny.

TIP: Jak vařit v pomalém hrnci

Zveřejněno 6. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP6Y6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP6Y6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-)<3:yes::yes: Pěkně jsi navařila, chutnalo by mi. :-K

Pěkný nápad, jak využít zavařené hříbky 😊

Bayta: Marie Svarcova: Oběma moc děkuji:-K

Suroviny:
plec vepřová, houba hřib, paprika, paprika, cibule, česnek, vývar masový, máslo, olej, sůl, pepř mletý, voda, mouka hladká, hořčice plnotučná, petrželka

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu