Vepřová plec na kedlubnách, v pomalém hrnci

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 4 hodiny pomalení na II.stupni 6 porcí Pomalý hrnec 7 názorů

Suroviny

900 g vepřové plece
800 g kedluben
90 ml vývaru
2 lžíce Worcesteru
1 zarovnanou lžíci hladké mouky
sůl
Na marinádu budeme potřebovat:
3 lžíce oleje
2 lžíce koření Gyros
1 lžíci granulovaného česneku (můžeme použít prolisované stroužky česneku)
1 lžičku drceného kmínu
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Den předem, nejlépe přes noc naložíme maso.

  2. Suroviny na marinádu promícháme ve větší uzavíratelné nádobě. Plec očistíme, nakrájíme na stejně velké kusy a důkladně promneme v marinádě. Nádobu uzavřeme a dáme přes noc do lednice.

  3. Další den očistíme a nakrájíme kedlubny. Polovinu rozložíme na dno keramické nádoby pomalého hrnce. Poklademe naloženými kusy masa a poklademe druhou polovinou kedluben.

  4. Mísu po marinádě vypláchneme vývarem, přilijme do pomalého hrnce, zakápneme Worcesterem a přiklopíme pokličkou.

  5. Hrnec nastavíme na II. stupeň a vaříme 4 hodiny.

  6. Půl hodiny před dokončením do hrnce přidáme ve zbytku vývaru rozmíchanou hladkou mouku, opatrně promícháme a dovaříme. Podle potřeby dochutíme solí.

  7. Na přílohu se hodí vařené brambory.

Poznámka

Hotové jídlo můžeme na talíři posypat předem osmaženou drobně nakrájenou slaninou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 239 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová plec na kedlubnách, v pomalém hrnci

Tématické fráze: vepřová plec vepřové maso v pomalém hrnci vepřové na kedlubnách vepřové plecko v pomalém hrnci pomalý hrnec recepty plec v pomalém hrnci vepřové plecko pomalý hrnec recepty vepřové v kedlubnách bratislavské plecko v v pomalém hrnci vepřové na mrkvi v pomalém hrnci recept na vepřovou plec vepřová plec s kedluben vepřová plec recepty vepřové plecko recepty pomalý hrnec recepty buček bratislavské plecko v pomalém hrnci pomalý hrnec,vepřová plec vepřová plec na kedlubnách, vařený brambor bratislavská plec v pomalém hrnci kuřecí na kedlubnách v pomalém hrnci