Vepřové na hříbkách s dijonskou hořčicí

BILKOVAI Kuchařka: BILKOVAI

Doba přípravy: 1 hod. 8 porcí Vepřové maso 26 názorů

Suroviny

800 g vepřové kýty kotlety nebo plecka
sůl
dijonská hořčice (NESMÍ SE ZAMĚNIT!!!)
olej
cibule
zlatý hovězí bujón Maggi
mletý pepř
4 kuličky nového koření
8 kuliček celého pepře
hladká mouka
vývar nebo voda
namočené sušené hříbky
10-15 dkg libové anglické slaniny
cibule
olej
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu si nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme mletým pepřem a pomažeme dijonskou hořčicí. Na oleji v kastrolu si osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno do zlatova, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a na to dáme plátky masa, které jsme osolili, opepřili a potřeli dijonskou hořčicí. Krátce osmahneme (aby se srazila bílkovina).

  2. Potom zalijeme cca 1 litrem vody nebo vývarem (použila jsem kuřecí vývar). Přidáme koření a bujón, houby (já jsem měla namočené suché). Dusíme do měkka.

  3. Potom masíčko vyjmeme na talíř a šťávičku zahustíme zákletkou (mouka+voda). Přidala jsem ještě velkou lžíci dijonské hořčice. Necháme provařit.

  4. Šťávička musí být cítit po té fantastické chuti dijonské hořčice. Podáváme s dušenou rýží nebo s knedlíkem, ale byly by k tomu dobré i těstoviny nebo noky. A sakra i brambory, jak se tak nad tím zamýšlím:))

Poznámka

Nechte si chutnat!!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 41 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové na hříbkách s dijonskou hořčicí

  • Roman Roman(neregistrovaný)

    Dnes jsem chtěl uvařit něco, co jsem ještě nevařil a po kratším hledání, kdy jsem, musel brát v potaz suroviny, které mám doma jsem vyzkoušel tenhle recept. Musím říct, že chuť je opravdu výrazná a proto musím dát :yes::-K

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    U toho druhého focení má omáčka hezčí, tmavší barvu. . . :-p Krása! :yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autorka receptu)

    Marcelko, jsem ráda, že se jídlo zdařilo;-):-)

    Odpovědět

  • Marcela Marcela(neregistrovaná)

    Dávám obrovskou pochvalu, moc dobré. MŇAM:-p:yes::yes::yes:
    Dijonskou jsem nešetřila, raději jsem míň solila.:-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    skvělé :yes::-D- dělám a dávám i bobkový list, ale dijónskou jsem ještě nepřidala, tak příště dám:-p

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autorka receptu)

    Rebí, no jo, no:-S To víš, někdy se zadaří;-)To je těma hříbkama. Dnes jsem použila hlavně křemenáče, které jsou černé, takže šťávička je taky tmavší. Možná ji vyměním za tu dnešní;-) Ještě se rozmyslím...;-):-):-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    BILKOVAI: héj:-!:-! krásné papáníčko;-):-p:-p:yes::yes:
    a mimochodem..v sekci "co dnes uvařit" máš to foto eště hezčí:-8:-):yes::yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI(autorka receptu)

    Jani, díky za foto a jsem ráda, že jste si pochutnali;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Přidávám foto, bylo to mňamózní:-p

    Odpovědět

  • yoghurtt yoghurtt

    Vypadá to opravdu skvěle... :yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • BILKOVAI BILKOVAI(autorka receptu)

    Miro, díky, že chutnalo. Taky brzy zopakuji:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • miro.kostal@seznam.cz miro.kostal@seznam.cz(neregistrovaný)

    Ivy to bylo vynikajici.Delikates.A ta stava ta byla super.Doporucuji!!

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Maso na houbách je vždy výborné:-pa ta hořčice tomu dá šmrnc:-p8.bodík:yes:;-)

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

1 2

Tématické fráze: vepřové maso na hříbkách kotleta na hribkach vepřové plátky na hříbkách veprova kyta na hribkach hovězí na hříbkách vepřové kotlety na hříbkách vepřová kotleta na hříbkách kotlety na hříbkách na hříbkách vepřový plátek na hříbkách maso na hříbkách vepřová kýta na houbách dušené na hříbkách dusene veprove na hribkach dušené maso na hříbkách veprove platky s horcici vepřové na hříbkách s rýží vepřový plátek s hořčicí recept hovezi na hribkach vepřové s dijonskou hořčicí

Zapomněl/a jsem heslo