Sváteční plněný kapr
Kapr je u nás nejběžnější rybou a obvykle ho podáváme na Vánoce smaženého v trojobalu. Jeho jemné maso ale můžeme připravit na mnoho jiných způsobů. Skvěle chutná pečený, naplněný uzeným masem a šunkou.
Postup přípravy
	Krok 1: Po vykuchání kapra stáhneme z kůže a ořežeme břišní tuk, takto se vyvarujeme nepříjemnému zápachu rybiny.
	Krok 2: Poté ještě odřízneme hlavu a kapra zevnitř osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Do dutiny kapra klademe vrstvy uzeného masa, oloupané cibule, šunky a nakonec plátky másla. Dutinu sešijeme, nebo uzavřeme pomocí jehel. Kapra vložíme do nádoby na pečení a poklademe jej na povrchu plátky másla. Trochu podlijeme.
	Krok 3: Kapra pečeme zakrytého při 200 °C 1,5 hodiny za mírného podlévaní. Před koncem pečení nádobu odkryjeme, aby kapr získal kůrku.
	Krok 4: Plněného kapra porcujeme příčnými řezy a podáváme s pečivem či brambory. Je výborný i za studena.
Zveřejněno 21. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Sváteční plněný kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWN3L
Moje poznámka
					
				
Sváteční plněný kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWN3L
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 7 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 9 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 10 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 11 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 13 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 14 hodinami
						Suroviny:
						
							kapr, 
						
						
							cibule, 
						
						
							maso uzené, 
						
						
							šunka, 
						
						
							hořčice, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							máslo
						
					
	
			
	
Komentáře (2)