Sváteční plněný kapr
Kapr je u nás nejběžnější rybou a obvykle ho podáváme na Vánoce smaženého v trojobalu. Jeho jemné maso ale můžeme připravit na mnoho jiných způsobů. Skvěle chutná pečený, naplněný uzeným masem a šunkou.
Postup přípravy
Krok 1: Po vykuchání kapra stáhneme z kůže a ořežeme břišní tuk, takto se vyvarujeme nepříjemnému zápachu rybiny.
Krok 2: Poté ještě odřízneme hlavu a kapra zevnitř osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Do dutiny kapra klademe vrstvy uzeného masa, oloupané cibule, šunky a nakonec plátky másla. Dutinu sešijeme, nebo uzavřeme pomocí jehel. Kapra vložíme do nádoby na pečení a poklademe jej na povrchu plátky másla. Trochu podlijeme.
Krok 3: Kapra pečeme zakrytého při 200 °C 1,5 hodiny za mírného podlévaní. Před koncem pečení nádobu odkryjeme, aby kapr získal kůrku.
Krok 4: Plněného kapra porcujeme příčnými řezy a podáváme s pečivem či brambory. Je výborný i za studena.
Zveřejněno 21. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sváteční plněný kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWN3L
Moje poznámka
Sváteční plněný kapr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWN3L
Nejnovější recepty
Rýžový nákyp
Přidáno před 3 hodinami
Sýrový špíz 4 druhy sýrů
Přidáno před 3 hodinami
Pečená křídla a šťouchačky se slaninou
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným s kysaným zelím podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Poctivá zelňačka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 6 hodinami
Italský kaštanový koláč
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký jablkový koláč
stanavokr před 47 minutami
Vajíčkový salát
Coffee.j před 48 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
alex.vacice před 1 hodinou
Pangasius v zelenině
Jan Nemec před 1 hodinou
Nadýchaná banánová buchta
[email protected] před 1 hodinou
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
Ivanaklimova před 2 hodinami
Mrkvovo-dýňový krém
Eva z HK před 3 hodinami
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
krajicek.miloslav před 3 hodinami
Barončiny řezy
knihomolka před 4 hodinami
Ovesné lívanečky bez droždí
[email protected] před 4 hodinami
Suroviny:
kapr,
cibule,
maso uzené,
šunka,
hořčice,
sůl,
pepř mletý,
máslo
Komentáře (2)